Inspirată de documentarul de succes  The Tinder Swindler, difuzat pe platforma Netflix, Kinga Szostko, o femeie din Gdynia, Polonia, a creat un profil fals cu numele ei redactat în alfabetul chirilic, susținând că a absolvit facultatea de drept la Moscova. Tânăra a adăugat apoi locația ei ca fiind în capitala Rusiei și a postat fotografiile ei reale.

Citeste si: Mii de ucraineni îngenunchiați în fața convoaielor cu soldații uciși

În momentul în care bărbații ruși au început să îi vizioneze profilul, în loc să vadă mai multe fotografii cu femeia poloneză, au dat nas în nas cu imaginile care prezintă dezastrul produs în Ucraina de trupele lui Putin, notează   The First News.

Cum s-a decis femeia să-i informeze pe ruși

Femeia în vârstă de 40 de ani estea angajata unei organizații numită The Gdynia Foundation of Entrepreneurial Helpers și a declarat că:  „Într-o dimineață, urmărind fotografiile postate pe Instagram care arată ororile războiului, mi-am dat seama că trebuie să fac ceva. Deoarece Tinder în Rusia nu a fost încă blocat, am decis să acționez rapid. Desigur, nu era vorba de a cunoaște bărbați ruși. Ideea este că rușii care sunt interesați de fotografia mea și vor să se întâlnească cu mine vor vedea adevărul despre războiul din Ucraina.”

Citeste si: Un pompier ucrainean a murit în timp ce încerca să stingă un incendiu în timp ce bombele cădeau în jur

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În speranța că și alte femei din Polonia vor lua aceeași inițiativă, Kinga a făcut şi o postare pe pagina sa de Instagram prin care le explică paşii pe care trebuie să îi urmeze pentru a avea succes: „Cu acest instrument putem încerca să ajungem la utilizatorii ruși cu informații. Serios.'

Războiul din Ucraina, ziua 23. Rusia a creat o zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas 

Rusia a creat o zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas din estul Ucrainei, ce include regiunile Doneţk şi Lugansk, transmite vineri Reuters, preluând agenţia Interfax, care citează un responsabil al separatiştilor din autoproclamata Republică Populară Doneţk.

Oficialul respectiv a făcut acest anunţat în contextul în care în Republica Populară Lugansk, autoproclamată, lideri separatişti au afirmat că armata ucraineană a bombardat cinci aşezări de cinci ori într-un interval de 24 de ore, potrivit dpa, care preia agenţia TASS.

Citeste si: Scenariul răpirii primarului din Melitopol. În ce condiții l-au ținut rușii captiv pe Ivan Fedorov

Un reprezentant al republicii separatiste a precizat că în total în aceste bombardamente au fost avariate 18 vase şi o grădiniţă, precum şi o uzină metalurgică, care a rămas fără curent.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Informaţia nu a putut fi verificată independent, informează dpa.

Citeste si: Soldat rus capturat, mesaj pentru Putin: "Nu vei ascunde asta pentru mult timp. Mai devreme sau mai târziu, vom veni acasă!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si