La doar 15 ani, Artiom Sewerukhin este unul dintre cei mai de perspectivă piloţi de karturi, potrivit Eurosport.ro. El reprezintă Italia, neavând voie să concureze sub culorile Rusiei. După o cursă pe care a câștigat-o în Portugalia, Artiom a şocat asistenţa prin gestul făcut pe podiumul de premiere.

Citeste si: Ucrainenii avertizează că Rusia țintește Europa

Urcat pe podium, Sewerukhin ar fi făcut semnul nazist, amuzându-se pe seama faptului că ruşii sunt comparaţi, prin ceea ce fac în Ucraina, cu nemţii din perioada celui de-al doilea Război Mondial.

După acest gest șocant, Sewerukhin a izbucnit în râs, ca după o glumă extrem de reuşită:

Pilotul rus, dat afară de echipa sa

Pilotul de karting a fost demis de echipa sa după gestul de salut nazist depe podium, potrivit Sky News. Artiom Severiukhin și-a bătut pieptul și și-a ridicat brațul drept înainte de a râde în hohote.

Citeste si: Veste neașteptată despre jurnalista rusă care a protestat în direct la TV împotriva războiului lui Putin

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ward Racing, echipa sa suedeză, a declarat deja că plănuiește să-i rezilieze contractul în urma incidentului. Echipa a spus că este „profund rușinată de comportamentul pilotului pe care îl condamnă în cei mai puternici termeni posibili”.

„Acțiunile lui Artiom Severiukhin în timpul ceremoniei de premiere din 10 aprilie 2022 au fost exclusiv individuale și nu reprezintă în niciun fel punctele de vedere și valorile Ward Racing”, se arată într-un comunicat.

„Dimpotrivă, Ward Racing este alături de comunitatea internațională, condamnând invadarea Ucrainei de către Rusia și își exprimă solidaritatea cu oamenii care suferă din cauza acestui atac neprovocat și îngrozitor”.

Federația sportivă anchetează "comportamentul inacceptabil" al tânărului pilot

Pe baza acestor considerente, "Ward Racing nu vede nicio posibilitate de a continua cooperarea cu Artiom Severiukhin și va continua cu rezilierea contractului său”.

Și Federația Internațională de Automobilism (FIA) a emis o declarație de presă în care anunță că investighează "comportamentul inacceptabil" al lui Artiom.

Severiukhin spune că a fost înțeles greșit

Potrivit Sky News, Severiukhin a negat că a făcut salutul nazist și, în schimb, a spus că a celebrat victoria cu prietenii și familia care stăteau vizavi de podium.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Într-un videoclip pe Instagram, el a spus: „Vreau să-mi cer scuze tuturor pentru ceea ce s-a întâmplat ieri în timpul Campionatelor Europene de Karting. Stând pe podium, am făcut un gest pe care mulți l-au perceput ca un salut nazist. Nu este adevarat. Nu am susținut niciodată nazismul și îl consider una dintre cele mai grave crime împotriva umanității”.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Artem Severiukhin (@artem.severiukhin)

Sursa foto


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si