Avem acces la o cantitate incomensurabilă de informații și produse care ne pot face viața mai ușoară- de aceea, ți-am pregătit un ghid cu 6 lucruri pe care nu le știai despre gadgeturile pe care cu siguranță le ai deja acasă.

Citeste si: Accesorii pe care orice femeie trebuie să le aibă în garderoba ei

1. Cuptorul cu microunde e sigur

De câte ori nu ai auzit că undele cuptorului cu microunde sunt toxice sau că emit radiații nocive? În realitate, acest lucru este un mit complet neadevărat- cuptorul cu microunde este un electrocasnic complet sigur, care îți ușurează munca în bucătărie și poate deveni cu ușurință prietenul tău cel mai bun.

E sigur atât pentru tine, cât și pentru mâncarea gătită- practic, o încălzește la fel cum o face și un aragaz mixt, fără să o supună vreunui pericol.

Citeste si: Căștile Wireless- cadoul cu care nu poți da greș

2. Tradițional nu înseamnă neapărat mai bun

Probabil acest lucru va fi mai suprinzător pentru părinții și bunicii noștri, care au tendința să „fugă” de noile tehnologii. În realitate, tradițional nu înseamnă mai bun- cu atât mai mult când vine vorba de tehnologie. Deci, un aspirator-robot își va face treaba la fel de bine ca cel tradițional- ba chiar mai bine, pentru că te va salva timp și energie.

Citeste si: Rabla pentru electrocasnice revine. Cand incep inscrierile si ce trebuie sa faci pentru a primi un voucher

3. Nu trebuie să clătești vasele…

Înainte de a le pune în mașina de spălat vase. Și aceasta este, cel mai probabil, o idee preconcepută întâlnită mai ales în zona balcanică. Însă nu- vasele nu trebuie clătite înainte de a le pune în mașina de spălat vase.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Care ar mai fi rolul ei dacă noi tot spălăm vasele de mână? Mașina de spălat vase te salvează timp și energie, fiind complet eficientă și de sine stătăoare, fără să clătim noi vasele înainte.

Citeste si: Tips&tricks: care sunt cele mai importante lucruri pe care sa le cunosti despre seminee?

4. Îți poți încărca telefonul și peste noapte

De câte ori nu ai auzit- sau poate chiar și tu ai crezut- că dacă îți încarci telefonul peste noapte, îi vei strica bateria? De fapt, acest lucru este un mit banal- bateria telefonului nu este nicidecum afectată dacă lași telefonul la încărcat noaptea; tehnologiile inteligente de astăzi au creat telefoanele astfel încât, atunci când bateria e încărcată complet, ele nu mai primesc curent.

Citeste si: VIDEO| Gadgeturile de ultimă generație nu se mai află în fruntea listei de cumpărături de Black Friday

5. Îți poți strica electronicele dacă nu le folosești

Adesea există preconcepția că „ar trebui să folosim lucrurile scumpe mai puțin, ca să nu se strice”. Și sfârșim prin a sta cu mașina de spălat încă în folie sau prin a folosi aspiratorul doar o dată pe lună. Dar știai că, de fapt, electronicele și electrocasnicele se strică dacă le ții nefolosite, în cutie?

Pentru că sunt create astfel încât să reziste uzului zilnic. Când le ții nefolosite, există riscul mai mare de a le strica. Firește, îți poți proteja gadgeturile în care ai investit- după ce ai dat mii de lei pe un telefon, e normal să vrei să îl protejezi cu cele mai bune folii sticla iPhone- însă numai nu îl ține în cutie.

Citeste si: Când trebuie să-ți schimbi laptopul: 5 semne

6. Mașina de spălat rufe e atât de inteligentă încât…

Nu are nevoie de mai mult detergent ca să îți curețe mai bine rufele. Credem că logica ar fi următoarea: cu cât pun mai mult detergent, cu atât rufele mele vor fi mai curate. Nimic mai fals- dimpotrivă, s-ar putea să sfârșești cu niște haine pătate de detergent, nicidecum mai curate. Așa că asigură-te că rămâi la cantitatea recomandată de detergent.

Fără gadgeturile și electronicele mai sus menționate cu siguranță nu am putea trăi- însă e important să ne asigurăm că le cunoaștem funcționalitățile, pentru a ne putea bucura la maximum de ele. La urma urmei, ne fac viața mai ușoară, mai rapidă și mai eficientă.

Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro

Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro

Citeste si: Cât de folositoare sunt telefoanele pliabile?

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si