Close sidebar
Close sidebar

Gheorghe Flutur: Copiii din Ucraina care vin în România au posibilitatea să meargă la şcoli şi grădiniţe în judeţul Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că acei copii refugiaţi din Ucraina care vor dori să continue școala o vor putea face la şcoli din judeţul Suceava, el precizând că există profesori voluntari de limbă ucraineană dispuşi să ajute.

Laura Macovei,

Gheorghe Flutur: Copiii din Ucraina care vin în România au posibilitatea să meargă la şcoli şi grădiniţe în judeţul Suceava


DISTRIBUIE
acest articol

Gheorghe Flutur s-a deplasat, miercuri, la Cernăuţi, unde a discutat cu autorităţi locale ucrainene şi a mers la un depozit unde se colectează ajutoarele venite din România.

Vreau să îi felicit şi să-i asigur de sprijinul nostru. Sigur că ne interesează de ce au nevoie în continuare, să ne organizăm bine pentru că e nevoie de ajutoare umanitare. Am transmis că suntem organizaţi bine şi că am preluat deja peste 47.000 de oameni peste frontiera de la Siret.

„Tabere, corturi, voluntari și hrană caldă”

Avem organizate mai multe tabere, avem organizate corturi, avem voluntari, avem hrană caldă la intrarea în frontieră. Astăzi de dimineaţă am vorbit cu ministerul Sănătăţii şi cu ministerul Educaţiei. Şi la învăţământ am vorbit despre copiii care sunt pe teritoriul României, cel puţin pe teritoriul judeţului Suceava.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Nicolae Ciucă: În România au rămas 46.435 de refugiați ucraineni

Astăzi o să ne organizăm dacă doresc să vină la grădiniţă sau la şcoală în limba ucraineană. Noi avem profesori voluntari, avem şcoli în limba ucraineană şi dorim să punem în mişcare acest lucru ca să se simtă copiii utili, să uite de supărare, de coşmarul cu care au trecut graniţa.

Iar din punctul de vedere al sănătăţii, Spitalul Judeţean Suceava deja colaborează şi sunt pacienţi ucraineni veniţi la urgenţe sau la tratamente de chimioterapie ”, a declarat şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

În Suceava există o mobilizare puternică pentru a-i ajuta pe refugiaţi

Totodată, Flutur a precizat că în judeţul Suceava există o mobilizare puternică pentru a-i ajuta pe refugiaţi, el precizând că toţi cetăţenii din Ucraina care trec frontiera pe la Siret au posibilitatea să se cazeze.

Citeste si: România se mobilizează pentru a-i ajuta pe ucraineni. Un nou transport cu ajutoare a plecat astăzi spre Ucraina

Noi suntem organizaţi la Siret. Aici a fost şi traficul cel mai mare, cu foarte mari provocări, dar nu a rămas nimeni să nu fie cazat sau să rămână fără adăpost peste noapte. Este o mobilizare din partea populaţiei din România şi o solidaritate a judeţului Suceava.

Familiile vin din frontieră şi trebuie să spun că avem locuri de cazare încă neocupate pentru că se duc la casele particulare. Este o solidaritate fantastică ”, a mai afirmat Gheorghe Flutur.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI