Close sidebar
Close sidebar

Gheorghe Flutur, președinte interimar PNL până la Congres

Gheorghe Flutur a anunțat că a preluat șefia interimară de la PNL până când va avea loc congresul extraordinar al partidului care ar putea avea loc duminică, 10 aprilie, unde va fi ales noul președinte după ce ieri Florin Cîțu a demisionat din funcție.

Madalina Grigore,

Gheorghe Flutur, președinte interimar al PNL.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Astăzi, colegii m-au propus pe mine să preiau atribuțiunile președintelui PNL, interimar, până la congres. A fost un vot în unanimitate și le mulțumesc pentru încredere colegilor.

Pentru că tot ieri a intervenit demisia secretarului general al partidului, am propus preluarea atribuțiunilor de secretar general de către domnul prim-vicepreședinte Lucian Bode pe această perioadă. Avem foarte multe activități și e nevoie ca secretariatul general să fie coordonat. Și domnia sa a avut vot în unanimitate în Biroul Politic Național.

Citeste si: VIDEO| Retragerea momentului: Florin Cîțu a demisionat de la conducerea PNL

Am făcut o informare despre ordinea de zi de la Consiliul Național extraordinar al PNL, care va începe azi la ora 12:00. Vom discuta despre convocarea Congresului extraordinar PNL pentru alegerea președintelui partidului.

Propunerea va fi duminica viitoare, 10 aprilie, ora 11:00, Palatul Parlamentului, sala Alexandru Ioan Cuza. Numărul de delegați pe care îl propunem – 1.300. 617 delegați de drept, diferența de 683 delegați aleși.

Mergem către Consiliul Național cu termene de depunere a moțiunilor către partid. Termen de depunere a moțiunilor va fi miercuri, 6 aprilie, ora 18:00 și apoi dezbaterile care vor trebui să aibă loc în județe până vineri seara la ora 22:00”, a spus, duminică prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur, la Parlament, după ședința Biroului Politic Naţional.

Pe ordinea de zi: Congresului extraordinar 

Consiliul Naţional al PNL se va reuni duminică după ce Florin Cîțu a demisionat de la conducerea partidului. Prim-vicepreşedintele liberal Lucian Bode a transmis că pe ordinea de zi va exista un singur punct: Convocarea congresului extraordinar pe 10 aprilie.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce se afla în celebrul sicriu de zinc găsit în curtea bisericii „Mavrogheni” din București: Ascundea o mărturie a dragostei nesfârșite- antena3.ro

Citeste si: Viorica Dăncilă, "out" de la BNR. Câți bani pierde lunar fostul premier al României

Decizia convocării Consiliului Naţional al PNL a venit, vineri, în cadrul unei şedinţe a Biroului Executiv care s-a desfăşurat în sistem de videoconferinţă.

Decizia în BEx a fost luată cu 45 de voturi din 45 de membri prezenţi. Potrivit surselor din partid, Nicolae Ciucă ar fi favorit pentru a deveni noul președinte PNL.

Florin Cîțu a demisionat

„Aş fi vrut  să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, doar am înregistrat-o la partid”, a spus Florin Cîţu.

În cadrul  şedinţei de Birou Executiv convocată de Florin Cîţu  au fost prezenţi doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan şi Cristian Băcanu.

Citeste si: Maia Sandu, președintele Republicii Moldova despre situația din Ucraina: „Tragedia pe care o trăiesc astăzi vecinii noștri ucraineni este și tragedia noastră”

„Această şedinţă BEX e singura şedinţă statutară convocată în week-end. Rolul acestei şedinte era de a discuta cu colegii cu care am pornit la drum pentru a da un suflu PNL.

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce se afla în celebrul sicriu de zinc găsit în curtea bisericii „Mavrogheni” din București: Ascundea o mărturie a dragostei nesfârșite- antena3.ro

Voiam să discutăm puţin şi despre acţiunile mele care au fost critiate în spaţiul public referitor la acest compromis cu PSD. Da, e adevărat, niciodată nu am fost confortabil cu acest compromis cu PSD. Am avut dreptate, inflaţia creşte, dobânzile cresc. Toate vor avea efecte şi e păcat pentru că sunt măsuri care îii ajută pe români şi creşterea pensiilor, şi a salariilor, dar trebuie făcute cu cap ”, a declarat Florin Cîțu. 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI