1. Reguli de bază pentru aranjarea mobilierului

Pe scurt, trebuie să faci următoarele lucruri:

  • Desenează planul camerei tale
  • Planifică activitățile de desfășurat în fiecare zonă
  • Trasează pasaje de trecere, zone de circulație și spațiile pentru a putea folosi mobilierul
  • Îmbunătățește lumina naturală în camera ta
  • Determină punctul central și plasează acolo cel mai mare mobilier
  • Stabilește punctele de iluminat

2.

Zona de luat masa

Ora cinei este cel mai bun moment pentru a împărtăși tot ce ni s-a întâmplat în timpul zilei! Prin urmare, acesta trebuie să fie timpul cel mai confortabil și distractiv din familie. Pentru a face acest lucru, urmează sfaturile noastre.

Sfaturi și măsuri minime:

  • Este indicat ca zona de luat masa să fie într-o zonă luminată și aproape de bucătărie, pentru a facilita punerea mesei.
  • Dacă planul este pătrat, optează pentru o masă pătrată sau rotundă. Dacă este alungită, dreptunghiulară, iar dacă este neregulată, mai bine rotundă pentru a o ascunde.
  • Pentru a calcula dimensiunea mesei, reține că pentru fiecare scaun trebuie să numeri între 60 și 65 cm lățime (cu 10 cm în plus dacă scaunul are cotiere).
  • Nu uita de suprafața minimă de trecere de 90 cm de care ai nevoie pentru a putea circula în jurul mesei, pentru a muta scaunele și astfel să te poți ridica și să părăsești masa în orice moment fără a deranja pe nimeni.
  • mobila living precum un cărucior auxiliar și un bufet lângă masă te vor ajuta să păstrezi sticle, oale și alte ustensile care altfel ar aglomera masa.

3. Zona de relaxare și TV

Nu există plăcere mai bună în fiecare zi decât atunci când ajungi acasă și te arunci pe canapea. Dar există ceva mai bun decât să împărtășim aceste momente cu oamenii noștri preferați? Urmează aceste sfaturi și plăcerea va fi asigurată:

Sfaturi și măsuri minime:

  • Canapele șezlong se potrivesc perfect în livingurile înguste, însă încearcă să te asiguri că șezlongul se sprijină pe doi pereți și că se ajunge prin zona deschisă (fără cotiere). Dacă așezi cotiera în zona de trecere, zona devine înghesuită și nu vei putea să treci prea ușor.
  • Pentru ca canapelele sa fie confortabile, șezutul trebuie să fie la 45/50 de centimetri de sol. Spătarele înalte sunt și ele mai confortabile, dar dacă canapelele nu sunt lipite de un perete, este mai bine să nu aibă spătar foarte înalt pentru a nu bloca vederea.
  • Distanța recomandată între canapea și măsuța auxiliară este de 40 cm. Pentru a fi proporțional, ar trebui să măsoare cu un metru mai puțin decât canapeaua și să aibă o înălțime între 35 și 45 cm.
  • Dacă camera de zi și zona de luat masa împart spațiul, folosește canapeaua pentru a separa zonele.
  • Pentru fiecare 10 inci de ecran al televizorului, ar trebui să lași 50 de cm de separare față de canapea pentru a putea vedea bine fără să îți afectezi ochii.

4. Așază mobila living în funcție de forma acesteia

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

a) Camere alungite

Când planul livingului este alungit, evită să creezi o senzație de tub, deoarece este copleșitor și face spațiul să pară mult mai mic. Alege mobila de living joasă, care să nu blocheze vederea. Mobilierul înalt mărește efectul de tub. Combină o canapea ușoară cu fotolii mai intense. Folosește-le pentru a echilibra proporțiile, a defini diferitele zone ale camerei și a integra decorul.

b) Camere pătrate

Pentru ca un living pătrat să fie distribuit echilibrat, zona de luat mesa trebuie să ocupe o treime din cameră, iar zona de zi, două treimi. Cu o canapea de tip șezlong vei delimita zona de luat masa și ea va acționa ca o „barieră” pentru masă. Un covor frumos este, de asemenea, un truc care funcționează. Pune-l sub canapele. Aceasta colectează întreaga zonă de relaxare. Și vei realiza că, vizual, camera de zi nu se îmbine cu zona pentru luat masa. Vopsește peretele sufrageriei și vei separa zona de cea de luat masa. Sau folosește o gamă de culori pentru accesoriile livingului și alta (care se coordonează, dar este diferită) pentru zona de luat masa.

c) Camere neregulate

Decorarea unui spațiu neregulat poate trece de la a fi un chin la o aventură. Din acest motiv, pentru că sunt spații unice, nu trebuie să uităm să avem grijă chiar și de cel mai mic detaliu și să transformăm acele colțuri și spații imposibile în explozii autentice ale personalității noastre.

Sfaturi:

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Selly, mesaj cu subînțeles după scandalul de la SAGA FESTIVAL 2024: "Am un anunț foarte, foarte important"- radioimpuls.ro

Examinează în detaliu neregulile, pentru a maximiza spațiul și lumina naturală

Cea mai bună opțiune este să așezi camera de zi în cea mai lungă zonă și zona de luat mesa în spațiul rămas.

Utilizează mobilă living medie. Dacă ai puțin spațiu și, mai ales, dacă camera este oarecum neregulată, folosește mobila living și rafturi personalizate pentru a profita la maximum de fiecare centimetru din cameră.

Așază mobila living pe pereții laterali, acesta va face să se schimbe percepția spațială astfel încât vederea să nu fie îndreptată spre colț ci spre centrul camerei astfel încât spațiul tău să capete o senzație de deschidere și spațialitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si