Iată ce peisaje deosebite și atracții turistice îți poate oferi Moldova:

Suceava- turul mănăstirilor

În județul Suceava principalele atracții sunt vechile mănăstiri construite acum sute de ani de conducătorii vremii. Mănăstirea Putna, Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Sucevița și Mănăstirea Dragomirna sunt cele mai cunoscute din zonă și merită vizitate măcar o dată în viață. Dacă te afli în zonă poți purcede într-o călătorie spirituală, în care să-ți regăsești liniștea vizitând aceste lăcașe de cult minunate și cu o largă istorie și însemnătate pentru neamul nostru.

Dacă drumul ți se pare a fi un impediment, nu trebuie să-ți faci griji, căci există variante de transport Suceava-București cu avionul, foarte convenabile atât din punctul de vedere al confortului, cât și al prețului. Poți verifica ofertele celor de la air-connect.com pentru mai multe oferte de zboruri la cele mai bune prețuri. 

Citește și: VIDEO- Asta-i România! A lăsat viața de pe malul Mediteranei pentru liniștea de la țară

Iași- Parcul Copou și Palatul Culturii

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

De departe printre cele mai deosebite puncte pe care ar trebui să le pui pe listă sunt Parcul Copou și Palatul Culturii din Iași. Acestea două sunt obiective reprezentative pentru regiune și se numără printre cele mai populare. Situat pe Dealul Copoului, parcul este cel mai vechi din oraș și datează de pe vremea lui Mihail Sturza- adică din secolul al XIX-lea. Ce îl face deosebit este Teiul lui Eminescu și muzeul dedicat poetului nostru național, întreg parcul având, de altfel, mulți tei bogați de frunze și flori mai ales în sezonul cald.

Cât despre Palatul Culturii, acesta se presupune că a fost construit la începutul secolului al XX-lea peste ruinele fostelor case domnești care au fost în zona respectivă, respectând stilul neogotic. Clădirea este una impresionantă atât la exterior, cât și în interior, așa că se recomandă o tur ghidat celor curioși care vor să descopere ce secrete ascunde mărețul palat. 

Bacău- Cascada Slănic Punte & Cascada Buciaş

În județul Bacău, iată câteva atracții turistice care explorează mai mult natura din această zonă a țării. Două exemple potrivite sunt Cascadele Slănic Punte și Buciaș, care oferă un spectacol vizual al naturii ce merită văzut în realitate. Pentru iubitorii de trasee prin natură, cele două pot fi opțiuni numai bune pentru plimbare și luat o gură de aer curat. În zonă există mai multe trasee ce pot fi urmate în funcție de dificultatea lor și de timpul de care dispune fiecare, dar cu siguranță este o zonă ce merită explorată și descoperită de cât mai mulți români iubitori de natură. 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Cele mai populare destinații de vacanță în 2023

Așadar, acestea au fost sugestiile turistice pe care ar trebui să le bifezi în zona Moldovei. Desigur, există multe alte obiective pe lângă acestea, lista fiind una subiectivă și destul de restrânsă la doar câteva nume ceva mai populare din zonă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si