Ghimbir. Ce este rădăcina bizară pe care o găsim în supermarketuri. Cum se consumă corect
Ghimbirul este o rădăcină miraculoasă, o adevărată bombă de sănătate. Este foarte savuros, dar, în același timp, are proprietățile unui medicament universal.
Ghimbirul are numeroase beneficii pentru sănătate. Este recomandat în nenumărate afecțiuni, având următoarele proprietăți:
- ameliorează constipația, diareea și tot felul de probleme digestive
- îmbunătățește circulația
- stimulează sistemul imunitar
- previne formarea cheagurior de sânge
- scade tensiunea arterială și colesterolul
Ghimbir. Cu toate acestea, ghimbirul trebuie evitat în câteva cazuri:
Tulburări ale sângelui;
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ghimbirul stimulează circulația, ceea ce, în general, este favorabil sănătății, însă nu și în cazul bolilor de sânge, cum ar fi hemofilia;
Dacă vrei să câștigi în greutate;
Ghimbirul este extrem de util atunci când vrei să slăbești. Conferă rapid sentimentul de sațietate și topește excesul de grăsime. În schimb, nu este de ajutor celor care au o greutate sub normalul ponderal;
În combinație cu diabetul zaharat și medicamentele pentru hipertensiune.
Ghimbirul nu trebuie asociat cu terapia medicamentoasă a diabetului sau a hipertensiunii, deoarece afectează acțiunea acestor medicamente. Mai mult, nu consumați ghimbir dacă sunteți sub tratament cu insulină, anticoagulante, beta-blocante.