Este un lucru foarte comun în scările de bloc din țara noastră ca spațiul comun să fie înfrumusețat cu fel și fel de plante și de alte ornamente. Multe persoane sunt convinse că au dreptul să lase aceste lucruri pe scara blocului în care locuiesc, dar legea spune cu totul altceva.

În cazul în care un vecin spune că florile pe care le-ați lăsat în spațiul comun fac mizerie sau încurcă circulația și evacuarea rapidă în caz de urgență, puteți fi amendat imediat.

Iată ce sumă puteți scoate din buzunar.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Citește și: VIDEO "Tremur toată! Când am deschis ușa, ele coborau arzând". Filmul exploziei devastatoare din Capitală. Trei femei au ajuns de urgență la spital

plante, flori, ghivece, amenda

Ce amendă poate să îți aducă floarea din scara blocului

Cei care încalcă legea și lasă ghivece prin scara blocului riscă să se aleagă cu o amendă de 400 de lei dacă sunt reclamați.

Sancțiuni există și pentru cei care aduc modificări spațiilor verzi. În acest caz, amenzile pot varia între 500 și 10.000 de lei.

„Sarcina cu privire la întreţinerea şi administrarea acestui spaţiu revine proprietarului adică primăriei locale a cărui buget este constituit din taxele şi impozitele locuitorilor de pe raza sectorului sau a localităţii. Asociaţia de proprietari prin personalul angajat nu are nici o obligaţie cu privire la întreţinerea şi administrarea spaţiului verde, a grădinii respective.

În mod normal dacă primăria nu îşi face treaba adică nu îşi respectă atribuţiile pentru care sunt plătiţi de cetăţeni, şi pentru această situaţie, ar trebui să fie amendaţi de către asociaţia de proprietari”, se precizează în lege.

Citește și: VIDEO O fată a căzut de la etaj, după o ceartă cu iubitul. Declarațiile șocante ale mamei tânărului suspect: "I-a zis că e însărcinată"

plante, flori, ghivece, amenda


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si