Prima sa amintire legata de fotbal a lui Gica Popescu este de la varsta de patru ani, cand bunicul sau, mare admirator al acestui sport, il “antrena” in curtea casei, din Calafat. “Bineinteles ca isi dorea sa fac performanta, dar atunci nu-ti puteai planifica o cariera in sport, pentru ca nu erau vremuri normale. Visul meu era sa ajung la Universitatea Craiova”, isi aminteste Gica Popescu in emisiunea Rebeccai Walter.

Cert este ca “Nu m-am apucat de fotbal gandindu-ma la partea financiara, pentru ca nu exista partea financiara”, precizeaza el.

Intrebat fiind cum ar putea ajunge copiii de astazi mari campioni, invitatul Rebeccai Walter a raspuns: “Nu tine neaparat de numarul de ore de pe teren, un jucator talentat trebuie sa aiba incredere in talentul sau si-apoi sa munceasca si iar sa munceasca. Primul meu sfat pentru copii este urmatorul: nu renuntati la scoala, mintea nu este dezvoltata de antrenamente. Fotbalul de performanta inseamna presiune multa. Ca s-o poti suporta, trebuie sa fii pregatit mental. Fotbalul este 70% cap si 30% picioare”, spune Gica Popescu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Familia este extrem de importanta pentru Gica Popescu, copiii lui au acum 14 si 16 ani. “Baiatul e bolnav de fotbal, are si talent, dar daca la scoala ia vreo nota mica, nu-l mai las in ziua respectiva la antrenament.

In ceea ce o priveste pe fiica mea,  invata foarte bine iar eu vreau sa candideze doar la universitati de top. In momentul in care esti admis la o astfel de facultate, jumatate de viata este rezolvata”, declara marele forbalist.

Despre viitorul fotbalului romanesc, Gica Popescu este pesimist: “Eu cred ca, foarte curand va fi mult mai rau decat acum, nu avem infrastructura sportiva, cum exista in toate tarile civilizate, copiii nu au unde sa-si consume energia si raman in fata calculatoarelor ore in sir. Vom fi o tara plina de bolnavi”, a spus el.

Emisiunea poate fi ascultata astazi, de la 20,00, la Smart FM, pe 107,3 FM sau online pe smartfm.ro
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si