În comunicat este precizat faptul că rechizitoriul şi probele strânse de procurori sunt valide.

Gigi Becali este acuzat de fraudă la vot

" Respinge cererile şi excepţiile invocate de către inculpatul Becali George, ca neîntemeiate. În baza art.346 alin.(1) şi (2) Cpp, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.6639/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea privind pe inculpatul Becali George, trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, în stare de recidivă, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Becali George. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 23.03.2023", se arată în dispozitivul instanţei.

Citește și: Câți bani a făcut George Simion la nunta sa? Suma trece de 70.000 de euro! Gigi Becali: „I-am dat din dragoste”

Dosarul a fost trimis în instanță în ianuarie 2023, după patru ani în care procurorii au finalizat ancheta.

Infracţiunea de fraudă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, dar și interzicerea exercitării unor drepturi

Gigi Becali ar putea scăpa nepedepsit, termenul de prescripţie pentru această infracțiune fiind de cinci ani, adică în octombrie 2023 în cazul lui Gigi Becali.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Rudel Obreja a murit. Fostul boxer și președinte al federației s-a luptat cu o boală teribilă

După ce a fost eliberat condiționat în anul 2015, în dosarul ”Valiza”, lui Gigi Becali i s-au impus o serie de interdicții, printre care și dreptul la vot.

Citește și: Victor Piţurcă, despre dosarul de corupţie în care a fost reţinut: „M-am simţit umilit. Probabil a fost vorba de interese şi nu înţeleg, că eu nu sunt om politic”

Chiar și așa, în anul 2018, Gigi Becali a mers să voteze la "Referendumul pentru familie".

"Chiar dacă sunt 40 de grade afară, merg să votez. Şi în patru labe merg la referendum. E cea mai mare acţiune din România în ultimii ani. E mai important decât toate războaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor şi al nepoţilor. Dacă nu se face referendum şi nu se spune clar că familia e compusă din bărbat şi femeie, va fi greu. Ăştia ne atacă uşor, uşor. Nu acum, dar peste 20-30 de ani. O să se facă educaţie şi se scrie în manuale 'ce bine e să fii homosexual'. Trebuie să salvăm ţara", declara Gigi Becali în octombrie 2018.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si