Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, marţi, că prioritatea Guvernului este ca la începerea anului şcolar să fie asigurate pentru copii condiţiile corespunzătoare în unităţile de învăţământ.

Citeste si: Statul oferă bani pentru încălzire. Află unde trebuie depusă cererea pentru ajutor

Șeful Guvernului a condus azi o  videoconferință cu prefecții și cu reprezentanții Inspectoratelor Școlare Județene și al Municipiului București pe tema pregătirii începerii anului școlar.

„Am vrut să avem această ședință în care să putem să identificăm ultimele probleme, sperăm să nu fie chiar pe ultima sută de metri, și să identificăm soluțiile prin care putem să sprijinim debutul anului școlar din 5 septembrie. Am înțeles că sunt o serie întreagă de probleme care au fost rezolvate, dar au fost și unele care sunt în curs de rezolvare și urmează a fi soluționate până pe 5 septembrie. Sunt o serie de aspecte de natură administrativă care sunt pe agenda ministerul Educației și a administrațiilor publice locale”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Premierul a transmis că, din păcate, încă există școli cu toalete în curte, dar și că există un plan pentru rezolvarea acestei probleme:

„Din păcate avem încă școli unde suportul administrativ nu este cel pe care ni l-am asumat, sunt încă școli care au toaleta în curtea școlii și am înțeles că există o perspectivă și un plan ca până la finele anului 2024-2025 să se finalizeze.

Nu cred că este nevoie de altceva decât de voință și coordonare cu autoritățile locale să rezolvăm acest lucru. Nu cred că este un efort financiar deosebit să putem face ca acest demers să se realizeze”, a mai declarat premierul, potrivit G4Media.

Premierul: "Sunt ocupate 96% din posturi" 

"Am încredere că întreg corpul didactic – educatori, învățători, profesori – s-a îngrijit pentru a pregăti un parcurs eficient al programului de învățământ. Le respectăm munca și importanța formării tinerei generații", a spus premierul Ciucă.

Citeste si: Rezultate Bacalaureat 2022 sesiunea de toamnă: Unde se vor publica notele?

Pentru pregătirea procesului didactic, sunt ocupate până acum 96% din posturi, manualele școlare la majoritatea disciplinelor sunt deja în unitățile de învățământ, iar unitățile educative au asigurate structurile de conducere, 80% din numărul de directori fiind selectați prin concurs, a precizat premierul.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

"Pregătim unitățile de învățământ pentru iarnă, asigurând energia necesară și administrarea lor pe perioada vacanțelor astfel încât să poată continua lucrările de renovare și modernizare cât timp copiii nu sunt la clase. Am cerut un plan de acțiune la nivelul Guvernului pentru ca toate unitățile de învățământ să aibă grupuri sanitare conforme și o soluție rapidă pentru rezolvarea problemelor legate de decontarea transportului elevilor",  mai spus Nicolae Ciucă.

Ciucă a menţionat că Guvernul României, Ministerul Educaţiei, autorităţile locale, judeţene, prefecturile, inspectoratele şcolare judeţene, directorii de şcoli, primarii localităţilor se vor ocupa începând cu 5 septembrie de partea administrativă a instituţiilor de învăţământ.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si