Gogoși. Ingrediente necesare:

600 g făină
300 ml lapte călduț
35 g drojdie
4 linguri zahăr

Gogoși

Citeste si: Secretul clătitelor americane. Ingredientul secret care le face extrem de pufoase. Rețeta originală

4 gălbenușuri de ou
1-2 linguri esență de rom
un vârf de sare
80 g unt topit sau margarină topită

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Gogoși. Mod de preparare:

Activăm drojdia în 100 ml de lapte călduț, cu o linguriță de zahăr. Frământăm un aluat moale din laptele rămas și din restul ingredientelor… Adăugăm și drojdia. Ungem fundul unui bol mai mare cu ulei, punem aluatul în bol, acoperim cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm la dospit până își dublează volumul (aprox. 60 minute).

Gogoși

Citeste si: Friptură de pui cu miere şi muştar la cuptor. Vei obține cea mai fragedă carne

Gogoși. Întindem aluatul pe o suprafață presărată cu făină, la o grosime de aproximativ un deget, și decupăm rondele cu ajutorul unui pahar. Acoperim pentru încă 30 minute. Într-o cratiță mai mare, încingem uleiul… Împingem ușor cu degetul mijlocul gogoșilor și cu partea aceea în jos, le punem în uleiul fierbinte, scrie bzi.ro.

Gogoși. Punem un capac peste cratiță, prăjim gogoșile, apoi le întoarcem pe partea cealaltă și prăjim fără capac. Așezăm gogoșile pe un prosop de hârtie, presărăm cu zahăr pudră și servim cu gem.

Citeste si: Salam de biscuiti- reteta rapida si usoara


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si