La începutul acestui an, Google a anunţat că va afişa limitele de viteze pe parcursul navigărilor realizate cu Google Maps, o funcţie importată din Waze, altă aplicaţie de navigare a companiei, iar acum această facilitate ajunge şi în ţara noastră.

Limitele de viteză precum şi camerele radar fixe şi mobile sunt acum active în peste 40 de ţări, printre care şi România. Asta după ce în urmă cu câteva săptămâni a început activarea acestor funcţii pentru un număr limitat de ţări, printre care Statele Unite şi Marea Britanie.

Citeste si: SONDAJ: 6 din 10 români vor merge vara aceasta în vacanţă cu maşina personală

Citeste si: Mașina ministrului Apelor s-a împotmolit în noroi în satul pe care-l vizita

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Armata Română ar putea rămâne fără şef. Decizie bombă la CCR

Limitele de viteză vor lua forma unui indicator ce va fi afişat pe durata navigării în partea de jos a ecranului.

Camerele radar fixe şi mobile vor fi afişate atât pe Android, cât şi pe iOS dar, cel puţin deocamdată, doar pentru Android există opţiunea raportării acestora- doar utilizatorii cu smartphone-uri cu Android pot raporta camerele radar pe care le observă.

În afara raportărilor venite din partea utilizatorilor, în cazul camerelor radar, Google mai foloseşte şi fluxurile oficiale de informaţii, primite din partea autorităţilor.

Limitele de viteză şi camere radar sunt doar o parte dintre funcţiile pe Google are de gând să le aducă în Maps din Waze. Va urma implementarea avertizărilor şi raportărilor cu privire la diversele incidente de pe traseu, de la gropi, la echipajele de poliţie.

Aceste funcţii sunt în prezent testate de Google, înainte de a fi lansate oficial în Maps.

Chiar şi cu aceste noutăţi, Waze rămâne o aplicaţie mult mai bună pentru navigarea auto cu un set de facilităţi superior, inclusiv modalitatea configurării celui mai rapid şi mai uşor traseu.

Google Maps, dincolo de funcţiile de navigare disponibile inclusiv pentru pietoni, transport în comun şi, în unele regiuni, biciclete, este o soluţie care se diferenţiază (şi monetizează) prin identificarea punctelor de interes, de la restaurante la hoteluri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si