In Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, treaba a inceput inca de dimineata. Dupa ce au intins ceaunele si pirostriile, gospodarii s-au apucat sa gateasca tot felul de bunatati traditionale dupa retete numai de ei stiute. La mare cinste, a fost tocana de berbecut.

Simion Popsor: „Prima data am taiat ceapa.

Slanina. Am taiat slanina si dupa aceea am bagat ceapa, s-o fript slanina si am bagat ceapa si cu niste ardei pana si-a lasat un sos, dupa aceea am bagat carnea. Am bagat vreo cinci rosii si isi lasa ca un sos asa”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Curiosii au urmarit indeaproape intreg ritualul.

Gospodinele au pregatit hencles, prajitura traditionala a sasilor din zona.

Paraschiva Manesea, gospodina: „Am pus 6 kg de faina pentru doua intinsaturi de henclese, 8 oua, un borcan de un  si drojdie si vanilie.

Si am framantat pana cand am simtit ca nu se mai lipeste pe mana si atunci se zice ca dospeste. Aluatul de paine e aluat de paine si henclesul e hencles. Dar henclesul totusi e intre cozonac si paine. Aa vreau sa stiu si eu. E alta treaba”.

Dupa cateva ore in care au urmarit indeaproape intreg ritualul a venit si momentul mult asteptat.

Petrecerea din Dumbrava Sibiului se va incheia in aceasta seara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si