In Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, treaba a inceput inca de dimineata. Dupa ce au intins ceaunele si pirostriile, gospodarii s-au apucat sa gateasca tot felul de bunatati traditionale dupa retete numai de ei stiute. La mare cinste, a fost tocana de berbecut.
Simion Popsor: „Prima data am taiat ceapa. Slanina. Am taiat slanina si dupa aceea am bagat ceapa, s-o fript slanina si am bagat ceapa si cu niste ardei pana si-a lasat un sos, dupa aceea am bagat carnea.
Curiosii au urmarit indeaproape intreg ritualul.
Gospodinele au pregatit hencles, prajitura traditionala a sasilor din zona.
Paraschiva Manesea, gospodina: „Am pus 6 kg de faina pentru doua intinsaturi de henclese, 8 oua, un borcan de un si drojdie si vanilie.
Dupa cateva ore in care au urmarit indeaproape intreg ritualul a venit si momentul mult asteptat.
Petrecerea din Dumbrava Sibiului se va incheia in aceasta seara.