Zeci de gospodării din Oltenia au participat la cursurile gratuite, organizate de Guvern. Cu toții vor să-și deschidă puncte gastronomice locale, acolo unde să vină turiștii îndrăgostiți de zonele mioritice și de mâncărurile tradiționale.

Citește și: VIDEO- Restaurantul din curtea Bisericii Negre din Brașov- specialități pentru vizitatori

”Foarte mulți turiști nu găsesc unde să mănânce. Adică un turist de la oraș nu mănâncă acolo ce mănâncă la noi, la Novaci.”

, a explicat Adrian Ionescu, cursant.

Turiștii revin în zona Transalpinei pentru balmoș și mâncare ciobănească

Gazda cursanților a fost Mărioara, prima băciță din zona de munte a Gorjului care și-a deschis o astfel de afacere chiar în zona Transalpinei. De patru ani, turiștii revin aici, în special pentru balmoș, mâncarea ciobănească, servită fierbinte.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Avem o zonă foarte frumoasă. Eu îi zic tot timpul Raiul pe pământ. Transalpina pornește de aici, de la Novaci. Pe aici trec, vară și iarnă, sute de mii de turiști și e necesar să se bucure de bucatele noastre sănătoase și tradiționale.”

, a spus Mărioara Băbu, gazda cursanților.

Pe lângă pașii prin care își pot deschide micile afaceri, cursanții au mai învățat cum să se comporte cu turiștii.

Condițiile de deschidere a punctelor gastronomice

Cât privește condițiile de înființare, doritorul trebuie să aibă doar atestat de producător și să fie înregistrat la Direcția Sanitar-Veterinară. În plus, el poate lucra doar cu membrii familiei, fără să aibă de plătit salarii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si