Pe langa cele doua cepe si morcovi, aveti nevoie de trei masuri de orez, ciuperci cate va pofteste inima, o legatura de patrunjel verde si un praf de turmeric, al carui secret vi-l vom dezvalui un pic mai tarziu.
- Punem ulei si o sa calim legumele, ceapa devine lucioasa precum solzii, iar morcovul va da dulceata.
Caliti-le cinci minute, pana se inmoaie.
-Am pregatit 3 canite de orez, calim putin si orezul.
Cu toate asezate pe foc potrivit, e vremea ciupercilor sa-si gaseasca locul in cratita.
-Punem ciuperci, hribe. Punem ghebe, doua feluri ca sa fie mai gustos
- Unul dintre ingredientele mele preferate este un pic de turmenic.
Turmericul este un condiment asiatic, recunoscut pentru calitatile sale antioxidante. Curcumina, substanta activa, pune umarul la cladirea unui sistem imunitar de invidiat, iar de unii este considerata si un aliat de nadejde in lupta impotriva cancerului. Ca sa ii sporiti puterile, completati-o cu piper negru.
Revenim la orezul nostru. Gospodina e pregatita sa va mai impartaseasca un mic secret.
-Pe fundul oalei s-a facut o pojghlita prin calirea orezului cu leumele si daca ele raman acolo pe fund nu se mai lipste, nu se arde, lasam capacul 10 minute si este gata
S-o spune ca cel mai bun bucatar e foamea, dar va garantam ca orezul cu ciuperci iesit din mainile maramurencei e de cinci stele.
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro