Gradina din Sibiu cu legume exotice. Au pus pe picioare o afacere infloritoare cu anghinare, morcovi purpurii, mizuna sau kale
Si-au dorit sa manance sanatos, asa ca au plantat intr-un mic solar cateva legume si verdeturi. In scurt timp, insa, totul s-a transformat intr-o afacere cu fel de fel de plante exotice. Cum a reusit o familie din Sibiu sa descopere reteta succesului in agricultura, vedeti acum.
Anghinare, morcovi purpurii si cate si mai cate minunatii exotice ii cuceresc pe gurmanzi odata ce le incearca! Stapani peste sera cu tot soiul de zarvaturi sunt doi soti care au speculat dorinta omului modern de a manca si-alte legume pe langa castraveti si rosii!
Lucian Mihalache: "Noi avem copii. Ne-am lovit de aceeasi problema, nu gaseam legume cat de cat naturale.
Cerere exista. Tocmai asta ne-a si determinat sa ne extindem in etapa a doua cu inca o serie de solarii”.
In solarii, munceste toata familia. Legumele si zarvaturile se vand pe baza de comanda, dar cea mai mare parte ajunge in restaurante!
Adrian Oprea, manager restaurant: „ Clientii sunt foarte multumiti. Se mira in primul rand ca gasim atata de aproape de sibiu aceste ingredient, care nu este un ingredient romanesc.
Pentru mine este o comoara. E fiecare data cand vin aici este acelasi sentiment pe care-l are un copil intr-un magazin de jucarii”.
Diana Mihalache: "Este greu, dar frumos si satisfactiile sunt enorme. Dupa job venim toti si lucram. Preturi, noi zicem ca sunt ok. De exmplu, la salatatele asiatice noi le dam la gramaj si costa 5 lei suta de grame”.
Pe viitor, proprietarul serelor si-a propus sa aclimatizeze si alte soiuri si sa amenajeze si o ferma.