Aflat lângă România, Ismailul este cel mai mare port ucrainean din Delta Dunării. Aici, mai multe trupe de grăniceri spun că au fost săpate tranșee, în caz că Rusia va ataca cu avioane și elicoptere.

Citeste si: Familii întregi de ucraineni au părăsit locuințele doar cu hainele de pe ei. 300 de oameni au cerut domiciliu într-o comună din Botoșani

Mai mulți profesori din Ismail cer să se refugieze în Galați 

Mai mulți profesori din Ismail au solicitat să fie primiți în România și să fie găzduiți în Galaț i, împreună cu familiile. Reprezentanţii UDJ Galaţi au comunicat că este vorba despre aproximativ 20 de familii.

Citeste si: Șeful Statului Major al Apărării: „Comportamentul agresiv al Federației Ruse a deteriorat fundamental situația regională de securitate”

„ Am primit o solicitare de la colegii noştri, cadrele didactice de la Universitatea din Ismail, de a le oferi sprijin în această perioadă. Drept pentru care suntem pregătiţi să-i primim, să le oferim cazare, masă, asistenţă medicală, eventual asistenţă psihologică pentru că trec prin această perioadă grea. Este vorba de 20 de cadre didactice şi famiiile lor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Armata rusă a atacat Kievul cu rachete. Anunțul făcut de primarul Kievului

Îi vom caza în spaţiile disponibile pe care le avem în cămine, vom face un palier special pentru dumnealor. O parte sunt cetăţeni ucraineni, o parte au dublă cetăţenie”, a declarat dr. Alexandru Nechifor, prorector la UDJ Galaţi.

Oamenii se tem pentru viețile lor și fug din calea războiului

„E o situație critică. Ne este teamă pentru viețile noastre și pentru copiii noștri. Avem părinți bătrâni pe care ne este frică să-I lăsăm singuri. Nu avem unde să ne ducem”, spune Mihaela Toderică, o româncă din Ismail.

Citeste si: UPDATE: Trupele ruseşti au capturat centrala de la Cernobîl. Pericol de accident nuclear

O ucraineancă și-a luat actele și bebelușul și a trecut pe jos Vama Siret. „Este panică mare pentru că toată lumea vrea să plece de acolo”.

E normal că lumea e panicată, toți au familii, copii. Am lăsat mașina acasă, am trecut pe jos, nu pot să stau atât cu copilul. Mă așteaptă soțul în România. Sunt stresată, mi-am lăsat familie, mi-am lăsat tot acolo. Nu mi-am luat nimic în afară de documente și copil ”, a spus femeia. 

Citeste si: VIDEO| De teama războiului, ucrainenii ajung pe jos în România. Familii întregi așteaptă să intre prin Vama Siret


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si