In articol:
Potrivit MAE, măsura survine ca urmare a includerii regiunii Serres în categoria unităţilor administrativ teritoriale supuse restricţiilor de circulaţie (nivelul 4 de alertă), conform căreia este interzisă complet deplasarea pe timpul nopţii.
Carantină în Salonic
Autoritățile din Grecia recurg la restricții dure și impun carantină în Salonic, al doilea cel mai mare oraș din țară.
Citeste si: O nouă mutație a virusului SARS Cov 2 care provine din Spania s-a extins în Europa
Restricțiile au fost impuse ca urmare a intrării oraşului în zona ''roşie'' după creşterea numărului cazurilor de COVID-19, relatează agenţiile DPA şi EFE, citate de Agerpres.
Citeste si: Grecia în lockdown? Ce măsuri drastice a luat guvernul pentru orașul Salonic
Cei 1,1 milioane de locuitori ai zonei metropolitane Salonic vor trebui să poarte mască inclusiv în spaţiile publice deschise şi să rămână în case între orele 00:30 şi 05:00.
Premierul Mitsotakis a anunţat şi închiderea perimetrală a oraşului Salonic, intrările şi ieşirile din localitate fiind interzise, măsură decisă pentru toate localităţile aflate în zona ''roşie''. Oraşul Larisa, din centrul Greciei, a intrat de asemenea în zona roşie şi a fost instituită şi acolo carantina.
Citeste si: Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne: ”Acum, voi sunteți eroii de care țara are nevoie!”
Aceste măsuri sunt aplicate în baza unui plan antiepidemic elaborat cu o lună în urmă de guvernul de la Atena, care prevede că zonele cu un număr semnificativ de infecţii intră în lockdown, iar în cele cu o situaţie epidemiologică mai favorabilă se aplică restricţii mai uşoare.
Regiunea capitalei Atena, Attica, este în continuare în zona ''portocalie'', care implică măsuri de vigilenţă sporite.
Grecia a reuşit să combată cu succes epidemia de coronavirus în primăvară după ce a luat timpuriu măsuri severe de restricţionare a deplasărilor şi adunărilor. În ultimele 14 zile această ţară a înregistrat o rată de 90,4 cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, a patra cea mai redusă în rândul statelor UE.