Vor fi sau nu închise graniţele României? Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a transmis pentru evitarea și limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19, ca începând cu luni, 9 noiembrie 2020, masca să fie obligatorie pe tot teritoriul României, să fie instituite restricţii de circulaţie noaptea, cursurile în învățământul preuniversitar să se desfăşoare online, reuniunile şi petrecerile publice sau private, în spaţii închise sau deschise, să fie interzise, magazinele să îşi închidă programul la ora 21:00.

Graniţe închise România: Niciun anunţ oficial până acum

Însă, în ceea ce priveşte închiderea graniţelor României, CNSU nu face nicio precizare. De asemenea, nici preşedintele României şi nici premierul nu au declarat nimic privind închiderea graniţelor ţării.

Graniţe închise România
Graniţe închise România

Citeste si: Graniţă ÎNCHISĂ! Avertismentul transmis de MAE pentru români

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat: Se impune carantina pentru 14 zile!

Graniţe închise România. Pe data de 4 noiembrie 2020, Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste țări trebuie să intre în carantină.

Citeste si: Tăriceanu, avertisment dur: "Ce vom găsi peste 30 de zile, când lockdown-ul se va termina? O ţară în ruină, cu un şomaj la cer"

Pe lista valabilă din 3 noiembrie a fost introdusă și Bulgaria.

Citeste si: Ungaria se izolează încă o lună din cauza COVID-19: Graniţele rămân închise!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Alte țări incluse sunt Andorra, Belgia, Cehia, Luxemburg, Polinezia Franceză, Slovenia, Armenia, Elveția, Liechtenstein, Franța, Olanda, Croația, Georgia, Guam, Slovacia, Polonia, Spania, Bosnia și Herzegovina, Austria, Muntenegru, San Marino, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Macedonia de Nord, Argentina, Gibraltar, Malta, Iordania și Ungaria.

Cei care vin din aceste țări și stau în România mai puțin de 3 zile pot evita carantina, dacă au un test COVID negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

Sunt sau nu restricţionate călătoriile în afara României?

Graniţe închise România. În ceea ce priveşte călătoriile în afara ţării menţionăm că o serie de state membre ale Uniunii Europene au impus deja stare de alertă/ urgenţă totală sau parţială, printre acestea numărându-se Franţa, Spania, Grecia, Germania, Polonia, Cehia, Ungaria şi altele.

Citeste si: Klaus Iohannis a anunțat carantină parțială în România. Vezi de când se impun restricțile

Accesul în aceste ţării se poate face doar cu test COVID-19 sau cu impunerea unei carantine de 14 zile pentru cei care ajung acolo.

Graniţe închise România. Dacă vreţi să călătoriţi în afara ţării, cel mai bine ar fi să consultaţi condiţiile de călătorie disponibile pe site-ul mae.ro/travel-conditions. 

În ceea ce priveşte lista ţărilor cu risc epidemiologic crescut pentru care în România se impune carantina la domiciliu se regăseşte pe site-ul cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si