Alexandra Cosman, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Legea a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis

„Conform legii promulgate de președintele Klaus Iohannis, gravidele și persoanele care sunt însoțite de copii cu vârste de până la 5 ani au prioritate la casele de marcat, dar și la ghișee în cadrul instituțiilor publice, dar și al magazinelor. Spre exemplu, unitățile respective sunt obligate să semnaleze printr-un act prioritate pentru această categorie de persoane.

Cei care observă că legea nu este respectată pot să reclame acest lucru la Poliție. Amenzile pentru cei care nu oferă prioritate gravidelor și persoanelor care sunt însoțite de copii cu vârste de până la 5 ani pornesc de la 200 de lei și pot ajunge până la 10.000 de lei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Totodată, în cadrul aceluiași act normativ sunt prevăzute amenzi uriașe și pentru cei care ocupă fără drept locurile de parcare pentru această categorie de persoane. 10.000 de lei este maximul de amendă pe care îl pot atinge.”, transmite Alexandra Cosman, reporter Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si