O țară din UE a transmis marți că va impune obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani. Această categorie de vârstă va fi amendată în fiecare lună. Măsura a fost luată în contextul în care țara se confruntă cu un număr mare de infectări.

Citeste si: VIDEO| Epidemiologul Octavian Jurma: "Probabilitatea ca Omicron să ajungă în România cu ocazia Sărbătorilor este de 100%"

Amenzi costisitoare pentru cei care nu se vaccinează

Grecia a anunțat marți că va impune obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani. Această categorie de vârstă va fi amendată lunar. Măsura a fost luată imediat, din cauza numărului mare de infectări.

Citeste si: Ce simptome au pacienții cu varianta Omicron de coronavirus

„Ne concentrăm eforturile pentru a ne proteza cetățenii și, din acest motiv, vaccinarea celor de peste 60 de ani va fi obligatorie de acum înainte”, a declarat prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis la o ședință de cabinet.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

grecia amendează vârstinicii care nu se vaccinează

O țară UE aplică amenzi persoanelor nevaccinate.

[Sursa foto: PixaBay]

Persoanele cu vârstă de peste 60, care nu se vor imuniza împotriva virusului SARS-CoV-2 vor fi amendate cu câte 100 de euro în fiecare lună, începând cu jumătatea lunii ianuarie a anului viitor.

Citeste si: Bilanț vaccinare: peste 46.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

„Grecii cu vârsta peste 60 de ani care nu au fost vaccinați trebuie, până pe 16 ianuarie, să-și facă o programare pentru prima doză, altfel se vor confrunta cu o amendă administrativă de 100 de euro în fiecare lună”,

a mai spus premierul grec.

Grecia a înregistrat o creștere a numărului de infecții luna aceasta, cazurile zilnice atingând maxime record. De la începutul pandemiei, țara a înregistrat 931.183 de infecții și 18.067 de decese.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, despre cât de contagioasă este tulpina Omicron: „Atât la persoanele care au trecut prin boală, cât şi la persoanele vaccinate”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si