„Este alertă de incendii în Grecia. În regiunea capitalei Atena, flăcările violente au făcut scrum vegetația, apoi s-au extins cu repeziciune în apropierea mai multor localități. Autoritățile elene au evacuat zonele aflate în pericol după ce focul a mistuit case, mașini și plantații de măslini. Românii care se află în regiunea afectată descriu un scenariu apocaliptic.

Între timp, forțe impresionante luptă cu incendiile puternice. Printre ei- și pompieri români.”, a spus Cosmin Cernat.

De peste 24 de ore, autoritățile elene sunt în alertă. Un incendiu masiv de vegetație, cel mai mare de anul acesta, a cuprins zona Atica, în apropiere de Atena. Flăcările violente, alimentate de vântul puternic, au ajuns până în suburbiile din nord estul capitalei.

În zonele afectate de incendii se află și români. Aceștia au surprins imagini apocaliptice și descriu clipele de groază prin care au trecut. Un român care a aterizat azi-noapte în Atena, a rămas înmărmurit de peisajul de foc.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

„Am zis că e ireal, am crezut că ajung în infern. Nu mi-a venit să cred ce văd pe fereastra avionului. Când a început coborârea mai mult, nu mi-a venit să cred, era o pâclă mare de fum. Am intrat, practic, în ea, se vedeau astea arzând și nu îmi venea să cred, că ajungem, că Atena este lângă și, practic, cât de cât, se văd luminile orașului, dar în același timp este o mare de foc în stânga, când aterizam.

Se simțea, când ne-am dat jos, vânt și un mare miros de fum”, a spus un român care a surprins, din avion, imaginile apocaliptice cu incendiul devastator din Grecia.

Pentru că focul se extinde rapid, s-a decis evacuarea mai multor localități.

„Acum, focul are un front de 30-40 de kilometri de lungime, adică nu se poate opri.”, a mai declarat un român.

Din calea flăcărilor a plecat și o familie de români.

„De ieri seară, de când s-au pornit incendiile, ne-am pregătit făcându-ne bagajele. N-am avut un somn prea liniștitor, fiindcă toată noaptea am primit alerte de avertizare, autorități le solicitau ca oamenii din diverse zone să evacueze, iar dimineață ne-am trezit și am plecat înspre țară.”, a mai spus o româncă care se afla în Grecia.

Citeste si: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”- kfetele.ro

Citeste si: Calendar creștin ortodox 14 SEPTEMBRIE 2024. Creștinii prăznuiesc Înălțarea Sfintei Cruci. Ce este inerzis să faci cu desăvârșire în această zi- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

Case, mașini, dar și culturi întregi de măslini au fost mistuite de forța focului. Deși se află la peste 20 de kilometri distanță, norii denși de fum au întunecat cerul Atenei.

Forțe impresionante au fost mobilizate în lupta cu flăcările puternice. Aproape 700 de pompieri, printre care și români, încearcă să stingă focarele. Mai mult, 17 avioane și 15 elicoptere pentru stingere au fost trimise în zonele în care focul a făcut ravagii, însă misiunea este una dificilă, mai ales din cauza condițiilor meteo. Ministrul protecției civile din Grecia a avertizat că jumătate din țară prezintă un risc ridicat de incendiu până joi cel puțin- din cauza temperaturilor ridicate, a rafalelor de vânt și a secetei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si