Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Grecia, devastată de incendii apocaliptice! Românii se întorc acasă rând pe rând de teamă: „Am crezut că ajung în infern. Nu mi-a venit să cred ce văd, o mare de foc”

Incendiile din Grecia au lăsat dor scrum în urma lor. Oamenii fug unde apucă din calea flăcărilor violente.

Redactia Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

„Este alertă de incendii în Grecia. În regiunea capitalei Atena, flăcările violente au făcut scrum vegetația, apoi s-au extins cu repeziciune în apropierea mai multor localități. Autoritățile elene au evacuat zonele aflate în pericol după ce focul a mistuit case, mașini și plantații de măslini. Românii care se află în regiunea afectată descriu un scenariu apocaliptic. Între timp, forțe impresionante luptă cu incendiile puternice. Printre ei- și pompieri români.”, a spus Cosmin Cernat.

De peste 24 de ore, autoritățile elene sunt în alertă. Un incendiu masiv de vegetație, cel mai mare de anul acesta, a cuprins zona Atica, în apropiere de Atena. Flăcările violente, alimentate de vântul puternic, au ajuns până în suburbiile din nord estul capitalei.

În zonele afectate de incendii se află și români. Aceștia au surprins imagini apocaliptice și descriu clipele de groază prin care au trecut.

Un român care a aterizat azi-noapte în Atena, a rămas înmărmurit de peisajul de foc.

Citeste si: Moneda cu chipul lui Cristiano Ronaldo! Portugalia va lansa moneda de 7 euro cu chipul fotbalistului| Foto- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Pământul din spațiu: O siluetă fantomatică apare în gheața Groenlandei după prăbușirea unui lac subteran. A fost botezată „mănușa”- antena3.ro

„Am zis că e ireal, am crezut că ajung în infern. Nu mi-a venit să cred ce văd pe fereastra avionului. Când a început coborârea mai mult, nu mi-a venit să cred, era o pâclă mare de fum. Am intrat, practic, în ea, se vedeau astea arzând și nu îmi venea să cred, că ajungem, că Atena este lângă și, practic, cât de cât, se văd luminile orașului, dar în același timp este o mare de foc în stânga, când aterizam.

Se simțea, când ne-am dat jos, vânt și un mare miros de fum”, a spus un român care a surprins, din avion, imaginile apocaliptice cu incendiul devastator din Grecia.

Pentru că focul se extinde rapid, s-a decis evacuarea mai multor localități.

„Acum, focul are un front de 30-40 de kilometri de lungime, adică nu se poate opri.”, a mai declarat un român.

Din calea flăcărilor a plecat și o familie de români.

„De ieri seară, de când s-au pornit incendiile, ne-am pregătit făcându-ne bagajele. N-am avut un somn prea liniștitor, fiindcă toată noaptea am primit alerte de avertizare, autorități le solicitau ca oamenii din diverse zone să evacueze, iar dimineață ne-am trezit și am plecat înspre țară.”, a mai spus o româncă care se afla în Grecia.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Pământul din spațiu: O siluetă fantomatică apare în gheața Groenlandei după prăbușirea unui lac subteran. A fost botezată „mănușa”- antena3.ro

Case, mașini, dar și culturi întregi de măslini au fost mistuite de forța focului. Deși se află la peste 20 de kilometri distanță, norii denși de fum au întunecat cerul Atenei.

Forțe impresionante au fost mobilizate în lupta cu flăcările puternice. Aproape 700 de pompieri, printre care și români, încearcă să stingă focarele. Mai mult, 17 avioane și 15 elicoptere pentru stingere au fost trimise în zonele în care focul a făcut ravagii, însă misiunea este una dificilă, mai ales din cauza condițiilor meteo. Ministrul protecției civile din Grecia a avertizat că jumătate din țară prezintă un risc ridicat de incendiu până joi cel puțin- din cauza temperaturilor ridicate, a rafalelor de vânt și a secetei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI