În vestul Greciei, Rafalele de vânt au fost de până la 117 kilometri pe oră, relatează AFP, citâtd protecţia civilă elenă.

“Cădeau copaci peste tot”, a afirmat prefectul Insulelor Ionice, Rodi Kratsa, precizând că nu s-a semnalat nicio victimă până acum.

Uraganul Ianos se deplasează către sud, a adăugat Kratsa.

Două zboruri Ryanair cu destinaţia Cefalonia au fost direcţionate către Atena, iar legăturile maritime cu insula au fost întrerupte.

Citeste si: Furtuna Sally a făcut o primă victimă în SUA. Mărturii din infern: ''Gemurile caselor noastre s-au spart..."

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Şi pe insulele Itaca şi Zakinthos s-au semnalat pene de curent şi circulaţia maşinilor pe unele drumuri a fost întreruptă. De asemenea, au fost afectate de intemperii şi insulele Corfu şi Lefkada, însă în mai mică măsură.

Un vas care era ancorat în Insula Itaca a fost dus de valuri, dar cei doi pasageri au reuşit să ajungă la mal. Un alt vas s-a scufundat în portul Zante, însă pasagerii săi, cetăţeni belgieni, au scăpat nevătămaţi.

Citeste si: VIDEO- Furtună de nisip pe litoral. Turiștii au fugit

Ciclon Ianos GreciaCiclonul Ianos Grecia
Inundaţii în insula grecească Kefalonia

Uraganul Ianos, cel mai puternic astfel de fenomen meteo din Europa

Furtuna care a lovit Grecia are caracteristici similare cu uraganele și taifunurile. Uraganele mediteraneene, însă, se formează în ape mai reci și se mișcă dinspre vest spre est, spre deosebire de uraganele care se formează în Atlantic.

Citeste si: Prăpăd fără precedent. Autoritățile anunță: „Va fi un dezastru fără precedent”

Denumit „Ianos”, uraganul mediteranean care a lovit vestul Greciei vineri ar putea să fie cel mai puternic astfel de fenomen meteo din Europa. Furtuna pare că devine mai puternică, iar imaginile din satelit arată că începe să semene cu uraganele care lovest period sudul și Coasta de Est a Statelor Unite.

Citeste si: Un nou uragan atacă omenirea. Sally ar putea provoca inundații istorice


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si