Close sidebar
Close sidebar

Grecia obligă supermarketurile să reducă prețul la peste 50 de produse de bază

Guvernul din Grecia a adoptat o lege care obligă fiecare supermarket să aibă cel puțin un produs la un preț preferențial la fiecare categorie de alimente. Măsura are rolul de a ajuta populația în fața inflației.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

​Supermarketurile din Grecia sunt obligate începând de săptămâna aceasta să alcătuiască o listă cu cel puţin 51 de categorii de produse de bază la preţurile cele mai mici, definite de Guvern împotriva inflaţiei.

Ce tipuri de produse sunt incluse pe listă

Inflația din Grecia a ajuns la 12,1% și este una dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeană. Din acest motiv, guvernul grec a decis să lanseze, de miercuri, 2 noiembrie, un „coș” care permite tuturor gospodăriilor să găsească 51 de produse din categorii diferite la un preț preferențial în supermarketuri.

Citeste si: Un elev a leșinat și a fost dus cu salvarea la spital, după un conflict cu un coleg de liceu, în Timișoara

Potrivit Ministerului Dezvoltării şi Investiţiilor, lista cu produse cuprinde de la pâine, lapte, zahăr, cafea şi alimente pentru copii, la hrana pentru animale sau produse de igienă şi curăţare. 

Citeste si: Un bărbat a fost bătut cu parul și mai apoi aruncat în Dunăre. A fost atacat de trei polițiști

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Toate supermarketurile trebuie să propună un produs pentru fiecare categorie la un preț redus și să îl promoveze pe internet sau în broșuri publicitare. Cei care nu reușesc să facă acest lucru la timp riscă o amendă de 5.000 de euro pe zi de întârziere.

Ministerul a pus la dispoziție un site unde consumatorii pot compara prețurile

Obiectivul acestei măsuri este de a lupta împotriva „fenomenelor de speculă”.

Măsura, care a intrat în vigoare la 2 noiembrie, ar trebui să dureze cel puțin până la sfârșitul lunii martie, potrivit Ministerului Dezvoltării și Investițiilor, deși lista de produse ar putea fi actualizată pe parcurs.

Citeste si: Trei soluții de încălzire dacă ți se oprește căldura des din cauza lucrărilor la rețeaua de termoficare din București

Ca o garanţie, ministerul a pus la dispoziţie un site, unde consumatorii pot compara preţurile şi, astfel, pot decide ce cumpără şi ce lasă la raft.

Potrivit unui studiu realizat de NielsenIQ, gospodăriile din Grecia au plătit în primele nouă luni ale anului 2022 în supermarketurile din țară cu aproximativ 320 de milioane de euro mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce au cumpărat mai puține produse

Citeste si: O nouă disciplină de studiu în liceele din România. Klaus Iohannis a promulgat azi decretul

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI