Amenda maximă de 10.000 de lei nu-i sperie pe șoferii care parchează pe locurile pentru persoane cu handicap din Timișoara.

Citește și: Ai rămas fără permis pentru 30 de zile? Ce trebuie să faci ca să reduci perioada de reținere a permisului de conducere

A fost o razie a polițiștilor locali în acest weekend, iar numărul de amenzi a fost foarte mare.

Au fost luați în vizor șoferii sănătoși care își lasă mașinile cu nesimțire pe locurile special amenajate pentru conducătorii auto cu dizabilități, scrie Opinia Timisoarei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Polițiștii locali au făcut verificări în mai multe zone din oraș și reamintesc că amendă pentru staționarea pe aceste locuri de parcare este între 2.000 și 10.000 de lei.

Greșeala pentru care mulți șoferi plătesc amendă de 10.000 lei.

Greșeala pentru care mulți șoferi plătesc amendă de 10.000 lei.

[Sursa foto: Opinia Timisoarei]

Ce a transmis Poliția locală din Timișoara

Actiunea a avut in primul rand un scop preventiv, acela de a expune reprezentantilor supermarketurilor legislatia cu privire la necesitatea amenajarii acestor locuri conform normelor in vigoare, respectiv Legea 448/2006, au transmis polițiștii locali.

Conform acestora, în lege este specificat ca aceste locuri trebuie adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international pentru persoane cu handicap, sanctiunile pentru cei care parcheaza neregulamentar fiind intre 2000 si 10.000 de lei.

"Totodata, au fost luate si masuri, fiind aplicate doua sanctiuni contraventionale si sapte invitatii tip colant in cazul unor conducatori auto depistati cu autovehiculele pe locuri destinate persoanelor cu dizabilitati. De mentionat ca de-a lungul timpului au fost numeroase sesizari ale cetatenilor privind nerespectarea legislatiei referitoare la parcarea pe astfel de locuri de catre unii conducatori auto", au transmis reprezentantii Politiei Locale Timisoara. 

Tot in cadrul actiunii a mai fost depistat un conducator auto care folosea pentru a promova diverse activitati o portavoce, tulburând astfel linistea locuitorilor din zona. "El a fost sanctionat cu 200 lei conform Legii 61/1991", spun polițiștii locali.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si