Greva din învățământ continuă: astăzi, 7 iunie 2023, este așteptată o nouă rundă de negocieri
Grevă profesori 7 iunie 2023: Sindicaliștii din învățământ au anunțat că vor merge, miercuri, la o nouă rundă de negocieri, la ministerul Educației.
Grevă profesori 7 iunie 2023. Examenul de bacalaureat ar putea fi amânat dacă profesorii nu se întorc la ore până vineri.
Ministerul Educației a transmis că mediile ar putea fi încheiate și cu minim două note, iar situația anuală poate fi validată şi fără consilul profesoral.
Citește și: Cum influențează greva desfășurarea examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională
”Menţionăm că procentele avansate astăzi de Ministerul Educaţiei au fost raportate la totalul salariaţilor din învăţământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflaţi în grevă. Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învăţământ”, afirmă sindicaliştii.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: VIDEO- Continuă sau nu greva? Ligia Deca: „Peste 15.000 de persoane au renunţat la grevă, de la 1 iunie”
”Datele făcute publice marţi de Ministerul Educaţiei au rezultat din centralizările primite de la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, în urma raportărilor unităţilor de învăţământ. Procentele comunicate de Ministerului Educaţiei astăzi, 6 iunie, sunt calculate prin raportare la totalul personalului, respectiv la totalul personalului didactic din învăţământul preuniversitar, nu la numărul total al membrilor de sindicat”, precizează ministerul.
Marți, 6 iunie 2023, Ministerul Educației a anunțat că în continuarea demersurilor de a adapta activitățile de final de an școlar la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022.
Modificările propuse prin proiectul lansat în consultare publică vizează următoarele:
În anul școlar 2022- 2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
În anul școlar 2022- 2023, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală.
Ministerul Educației mai precizează că discută permanent cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/ al municipiului București pentru a identifica cele mai bune soluții de adaptare la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal.