MAE informează că, vineri, 13 octombrie 2023, este anunțată o grevă generală, la nivel naţional. Sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feroviare naţionale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) şi internaţionale (Thalys, Eurostar).

Unde puteți consulta circulația trenurilor din Franța

MAE precizează că informații actualizate despre circulaţia trenurilor pot fi consultate pe site-urile: https://www.sncf.com/fr, https://www.sncf-connect.com/train/greve, https://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482, https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations.

Zborurile vor fi perturbate

Zborurile vor fi perturbate

[Sursa foto: Pexels.com]

Transportul public urban, perturbat

Totodată, transportul public urban va fi perturbat după devierea unor linii din cauza manifestaţiilor planificate în oraşe. În regiunea pariziană, sindicatul CGT RATP a depus un preaviz de grevă pentru perioada 12 octombrie 2023, orele 19:30- 14 octombrie 2023, ora 07:00, anunță MAE.

Recomandarea autorităților este să consultați site-urile reţelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum şi site-ul RATP: https://www.ratp.fr/, pentru detalii privind circulaţia din regiunea pariziană.

Citește și: În urma incendiului din zona Bolintin Vale, trei trenuri de călători au fost oprite. ,,Au fost oprite temporar, din motive de siguranţă, în gările adiacente, până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate de reprezentanţii ISU''

Transportul public urban, perturbat

Transportul public urban, perturbat

[Sursa foto: Pexels.com]

Sindicatul controlorilor aerieni a lansat un apel la grevă

”Totodată, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) a informat că sindicatul controlorilor aerieni (USAC-CGT) a lansat un apel la grevă pentru ziua de vineri, 13 octombrie 2023.

Astfel, este prevăzută o reducere cu 40% a zborurilor de pe aeroportul Paris-Orly, o reducere cu 20% a programului de zbor pe aeroportul Marseille-Provence şi cu 15% pe aeroportul Paris-Beauvais, ceea ce ar putea duce la perturbări ale traficului aerian”, a mai transmis MAE.

Pasagerii pot să se informeze la companiile aeriene în legătură cu eventuale întârzieri/anulări ale zborurilor:

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

https://www.parisaeroport.fr/

https://www.parisaeroport.fr/passagers/les-vols/compagnies-aeriennes

https://www.aeroportparisbeauvais.com/passagers

Citește și: Grevă CFR 2023. Ce salarii au angajații companiei?

Românii pot solicita asistență consulară

”Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

• Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

• Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

• Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

• Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022”, mai arată MAE.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si