Membrii International Alliance of Theatrical and Stage Employees (IATSE): operatori, cosmeticieni, dar și alți angajați din spatele camerelor. Aceștia susțin că sunt nevoiți să lucreze foarte mult, fără a avea dreptul la pauză de masă sau de odihnă. Angajații cer condiții adecvate de muncă, dar și o plată corectă din partea serviciilor de streaming pentru a acoperi partea lor de muncă.
S-a stabilit oprirea muncii
Peste 50.000 de lucrători au votat luni, iar un procent de 98,7% au fost de acord cu oprirea muncii. Dacă se va intra în grevă, aceasta va fi cea mai mare după cel de-al Doilea Război Mondial și cea mai mare din sindicat. Negocierile dintre sindicat şi Alliance of Motion Picture and Television Producers s-au întrerupt luna trecută, după ce IATSE a renunţat la o înţelegere propusă, potrivit News.ro .
Citeste si: Când se rezolvă scandalul moțiunii de cenzură. Noi decizii anunțate de USR-PLUS, AUR și PSD
Ce prevede întelegerea
Conform întelegerii stabilite, salariile și perioadele de odihnă ar fi urmat să fie îmbunătățite, dar includea și un plan de pensie și sănătate în valoare de aproximativ 400 milioane de dolari.
„Votul vorbeşte despre calitatea vieţii şi despre sănătatea şi siguranţa celor care muncesc în industria filmului şi televiziunii”, se arată într-un comunicat emis luni şi citat de BBC.
„Cei de la baza salarizării nu merită nimic mai puţin decât un salariu rezonabil”, a declarat preşedintele organizaţiei, Matthew Loeb.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Zi decisivă pentru Guvernul Cîțu: Parlamentul dezbate şi votează moţiunea de cenzură a PSD
Reluarea activității
După luni de zile de pauză, activitatea a fost reluată pe platourile de filmare la nivel accelerat, lucru care i-a deranjat pe membrii din spatele camerelor de filmare.
Citeste si: Toamna job-urilor. Care sunt cele mai căutate domenii pe piața muncii din România
Greva din 2007-2008
O astfel de dispută a avut loc în 2007-2008, când Hollywood-ul a fost închis, iar în acea perioadă producțiile erau tot mai căutate.
Producătorii sunt îndemnați să găsească o cale de întelegere cu angajații nemulțumiți. Peste 100 de membri ai Congresului i-au îndemnat să implementeze condiţii mai bune.
Citeste si: Ziua Educaţiei 2021, 5 octombrie: Anunţ pentru elevi şi profesori