Este grevă în peste 1200 de primării din țară! Activitatea va fi blocată astăzi, 10 mai, timp de două ore, între orele 11.00 și 13.00, informează Realitatea.

Când sunt programate următoarele proteste?

Angajații spun că se confruntă cu mai multe probleme. Aceștia spun că își doresc în primul rând salarii mai mari. Ei spun că sunt plătiți la nivelul anului 2021 și că au vrut să marcheze prima zi de campanie electorală prin această grevă de avertisment, mai scris sursa citată mai sus.

Grevă primării

Imagine reprezentativă pentru alegeri.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: A început campania electorală pentru alegerile din 9 iunie. Mesajul transmis de Biroul Electoral Central

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

60.000 de angajați deja au anunțat și următoarele proteste, asta în cazul în care situația nu va fi rezolvată cât mai repede. Primul va avea loc între 20 și 22 mai în mai multe orașe din țară, iar cel de-al doilea, în fața Guvernului, pe data de 23 mai.  

Polițiștii au protestat lângă MApN și Parlament

Joi, 9 mai, pensionarii militari, polițiștii și angajații penitenciarelor au protestat în Capitală.

Aceștia spun că ”incoerenţa legislativă şi discriminarea” sunt de vină. Ei ar fi fost afectați de modificarea Legii nr. 223/2015 şi de adoptarea recentă a unui act normativ, prin care a fost majorat doar cuantumul gradului militar/ profesional al cadrelor în activitate.

”În ultima perioadă, nemulţumirile justificate ale pensionarilor militari s-au accentuat, iar asociaţiile şi organizaţiile cadrelor militare în rezervă şi în retragere, reunite sub egida Forumului Structurilor Asociative din SAOPSN, au iniţiat demersuri pentru organizarea unui protest de stradă, prin care să atragă atenţia public factorilor politici decidenţi asupra tergiversării discriminării legislative referitoare la regimul juridic

al pensiilor militare de stat (reglementate prin Legea nr. 223/2015, cu modificările ulterioare)”, a transmis Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), printr-un comunicat de presă.

Grevă primării

Imagine reprezentativă pentru grevă.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Lista finală pentru alegerile locale din București 2024. Cine sunt candidații pentru Primăria generală și pentru primăriile de sector

Ei nu s-au oprit aici cu scandările, deoarece au anunţat un protest pentru data de 9 mai, începând cu ora 12:00, în apropierea sediului MApN. Apoi, ei vor merge într-un marş către Camera Deputaţilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si