Pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale ar putea întârzia în luna decembrie. Motivul ar fi greva angajaților din Casele teritoriale de Pensii. 

Ghișeele nu vor fi deschise pentru public nici astăzi. De asemenea, sindicaliștii declară că nu vor relua activitatea până când nu vor fi ascultate și îndeplinite dorințele.

Pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale ar putea întârzia în apropierea sărbătorilor

Pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale ar putea întârzia în apropierea sărbătorilor

[Sursa foto: colaj Fotojet]

Care sunt dorințele angajaților?

În ceea ce privește doleanțele acestora se numără majorarea salariilor, dar și crearea unor condiții mai bune.

Situația nu este diferită nici în Direcțiile de Sănătate Publică și în Inspectoratele de Muncă, unde au loc proteste. Angajații din subordinea Ministerului Muncii refuză să mai lucreze. Pentru a putea protesta, au ieșit cu pancarte din birouri și în spatele ghișeelor.

Angajații își doresc salarii similare cu cele pe care le au funcționarii din aparatul central, de la Casa de Sănătate ori de la Fisc, care au venituri lunare cu 2000 de lei mai mari. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV- Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, declarații despre legea pensiilor: „Nu va scădea nicio pensie”

De asemenea, angajații caselor de pensii din Ilfov și București evidențiază faptul că personalul lipsește, iar pentru a fi acoperit deficitul, oamenii fac ore suplimentare pentru care nu primesc bani în plus.

Unde au loc protestele angajaților?

Același lucru se întâmplă și în județele Mureș, Timiș, Bihor, Arad, Vaslui sau Buzău. Salariile acestora nu au mai crescut de șapte ani. 

Proteste Ministerul Muncii în Timișoara

Proteste Ministerul Muncii în Timișoara

[Sursa foto: captura Știrile Kanal D]

În situația în care se nu va găsi o soluție, pensionarii riscă să nu își încaseze pensiile de sărbători. Nu doar ei sunt singurii cetățeni afectați. 

Citește și: VIDEO- Grevă în instituțiile Ministerului Muncii. Pentru ce protestează angajații?

”Nu vom mai monitoriza calitatea apei, nu se vor elibera avize epidemiologice de îmbălsămare, nu vom mai elibera rețete cu regim special”, spun protestatarii.

Potrivit angajaților, protestele, grevele de avertisment și cele generale se vor extinde în Casele de Pensii, Agențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă și Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara, potrivit Antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si