Grevă la Prefectura Brașov. Se anunță proteste în toată țara
Funcționarii publici și personalul contractual din instituțiile prefectului din țară declară grevă generală în data de 10 aprilie 2023.
Proteste luni, la Prefectura Brașov. Funcționarii publici și personalul contractual din instituțiile prefectului declară grevă generală.
"Solicităm trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat.
Salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate.
În prezent, un angajat al instituţiei prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul judeţean, primării şi servicii publice deconcentrate.
Începând cu anul 2017, anul adoptării Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, toate categoriile de salariați au beneficiat de majorări salariale.",
declară autoritățile.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Premierul Nicolae Ciucă, solicitare către Petre Daea. Ce i-a cerut Ciucă ministrului Agriculturii
Fermierii din toată țara au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele, pentru a-și striga nemulțumirile în legătură cu „soluția găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar”.
Fermierii au ieșit deja cu tractoarele și cu utilajele în stradă pentru a cere despăgubiri mai mari din partea Uniunii Europene.
Uniunea Națională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal a transmis că: „Această formă extremă de manifestare este consecinţa nemulţumirii şi dezamăgirii profunde a fermierilor români în legătură cu soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din ţara noastră, pe fondul distorsiunilor de piaţă cauzate de conflictul armat din Ucraina.
Citește și: VIDEO- Ministerul Justiției cere prag de 9.000 de lei pentru dezincriminarea abuzului în serviciu
Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina, a exportat, în plan comercial, efectele războiului în ţările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forţarea ritmului fluxurilor de marfă. Această măsură nu a ajutat şi nu îi va ajuta pe fermierii ucrainieni să îşi reia ciclul de producţie în condiţiile unei escaladări puternice a cheltuielilor cu inputurile, în schimb a perturbat extrem de puternic piaţa din România”.