Acest conflict de muncă a început marţi, în transportul de mărfuri şi s-a extins la întreaga reţea naţională, miercuri, 11 august 2021, însă greva ar urma să dureze până vineri la ora locală 2.00. De asemenea, la această grevă participă masiv conductori din cadrul Sindicatului GDL, care au adoptat prin vot, în proporţie de 95%, un apel la mobilizare.

Numai ”25% dintre trenurile pe distanţă mare” circulau miercuri în Germania, a anunţat Deutsche Bahn.

Citeste si: Percheziții de ultima oră la sediul USL Metrou. Se fac cercetări și la reședința lui Ion Rădoi

”Această grevă este total inutilă”, îşi exprimă frustrarea Peter Gramlich, în vârstă de 78 de ani, care aşteaptă împreună cu soţia sa, în Gara Centrală din Berlin, să poată lua trenul către Bochum (vest).

La originea grevei se află eşecul unor negocieri salariale cu privire la viitoarea convenţie colectivă, între conducere şi sindicat, în vederea unor creşteri salariale. Totodată, conductorii denunţă o scădere cu 50 de euro pe lună a pensiilor complementare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Circulație oprită[Sursa foto: PixaBay]

Circulația metrourilor şi a tramvaielor este întreruptă

La Berlin, circulaţia metrourilor şi a tramvaielor era, de asemenea, amplu perturbată de grevă.

”Voi ajunge cu întârziere la serviciu. Mâine va trebui să-mi iau bicicleta”, declară Lenard Warning, în vârstă de 19 ani, un editor video ucenic.

Mobilizarea este văzută cu ochi răi de către călători, în contextul în care concediile sunt în toi, după luni de restricţii din cauza epidemiei covid-19.

Citeste si: VIDEO| Șoferul beat care a rupt barierele de cale ferată și apoi s-a răsturnat cu mașina este un medic din Capitală

”Cred că este un moment nepotrivit(...). Oamenii vor să călătorească”, îşi exprimă iritarea Matthias Hattendorf, în vârstă de 66 de ani, care aşteaptă, în Gara din Berlin, un tren pentru a se întoarce acasă, la Hamburg.

Totodată, această grevă perturbă și trenurile de marfă, o activitate importantă a Deutsche Bahn, prin filiala sa DB Cargo.

Călătorii de la metrou[Sursa foto: PixaBay]

Criza sanitară este de vină pentru aceste greve

Aceste probleme se adaugă unor probleme deja existente cu livrările, cauzate de criza sanitară, care afectează de mai multe săptămâni industria germană, pilonul modelului economic german.

Institutul economic IW estimează că această grevă ar putea cauza economiei germane pierderi de ”până la 100 de milioane de euro pe zi”.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si