Grevă profesori 2023.  Miercuri este organizată o grevă de avertisment. Sindicatele din educație anunță că din data de 22 mai să aibă loc o grevă generală în unitățile de învățământ unde există membri de sindicat. Scopul grevei face referire la nemulțumirile vizând salariile cadrelor didactice.

Cât durează greva din învățământ?

Se pare că părinții trebuie să aștepte mai multe zile până când micuții lor vor merge din nou la școală.

Guvernul a încercat să-i întoarcă din drum cu o serie de promisiuni, dar cadrele didactice nu au cedat. Școlile ar putea rămâne închise mai multe zile din săptămâna 22-29 mai 2023.

Citește și: LIVE TEXT- Grevă profesori 22 mai 2023: ce școli sunt închise luni și ce trebuie să facă elevii în această zi

Profesorii sunt cât se poate de hotărâți și nu renunță la greva generală pe termen nedeterminat. Duminică au avut loc negocieri cu premierul și mai mulți miniștri, însă sindicaliștii nu au renunțat.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”SPIRU HARET” şi Federaţia Naţională Sindicală ”ALMA MATER” anunţă, luni, că au respins ”aşa-zisa ofertă a Guvernului României”.

Ce transmit sindicaliștii din învățământ

„NU avem nevoie de ajutoare sociale!

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

NU suntem asistaţi social!

AVEM nevoie de salarii decente!

NU am decis să facem grevă peste noapte!

NU facem jocuri politice!

ESTE greva oamenilor şcolii, este greva celor peste 200.000 de angajaţi din învăţământ, care s-au săturat de nepăsarea guvernanţilor.

Este greva celor care spun răspicat: AŞA NU SE MAI POATE”, au transmis sindicaliştii.

Citește și: Învățământul, paralizat de greva profesorilor

Sindicaliștii fac apel la solidaritate în rândul membrilor pentru continuarea demersului.

Anunțul Ministerului Educației

„Ministerul Educaţiei împreună cu Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene au început demersurile pentru elaborarea actelor normative care să creeze cadrul legal pentru salarizarea întregului personal nedidactic din învăţământul de stat, la nivelul grilelor prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 ”, a transmis Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si