Grevă profesori 2023. Este săptămâna decisivă pentru sistemul național de învățământ. Dacă până vineri greva din educație nu se va încheia și profesorii nu revin la ore, Bacalaureatul ar putea fi amânat. În această situație, competențele care urmează să fie susținute în perioada 12-21 iunie 2023, ar putea fi echivalate cu notele obținute în perioada liceului. 

Grevă profesori 2023.

Grevă profesori 2023: Câte cadre didactice au revenit la catedră? Anunț important despre Bacalaureat!

[Sursa foto: Pexels.com]

Grevă profesori 2023: Câte cadre didactice au revenit la catedră?

Greva din educație a ajuns la cea de-a treia săptămână iar protestele nu par să se oprească în curând. 

Greva continuă în momentul de faţă”, a declarat Marius Nistor, Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret".

Ministrul Educației, Ligia Deca, a spus că după ordonanța de urgență care a fost adoptată care prevede creșterea salariilor din învățământ, mii de profesori au renunțat la grevă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Nou protest organizat de sindicaliști vineri, 9 iunie, în Piața Victoriei, cu 20.000 de persoane. Ce a anunțat Marius Nistor

Avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învăţământ, care au renunţat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice. În acest moment avem peste o mie de unităţi de învăţământ în care nicio persoană nu face grevă. Este o dovadă de încredere a cadrelor didactice”, a spus Ministrul Educației, Ligia Deca.

Asta nu înseamnă că cei care au revenit la catedră sunt neapărat mulţumiţi. Sunt colegi care au anumite probleme din punct de vedere financiar. Băncile nu te amână. Ne dorim ca Guvernul să revină la negocieri. Să nu mai dea ultimatumuri de genul că aceasta este ultima ofertă şi nu mai negociem nimic în plus.”, a spus Marius Nistor, Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret". 

Grevă profesori 2023.

Grevă profesori 2023: Câte cadre didactice au revenit la catedră? Anunț important despre Bacalaureat!

[Sursa foto: Pexels.com]

Grevă profesori 2023: Anunț important despre Examenul Național de Bacalaureat!

Examenul Național de Bacalaureat ar trebui să înceapă pe 12 iunie 2023. În scenariul în care profesorii nu revin la ore până la finalul acestei săptămâni, calendarul examenului se poate decala. Ligia Deca a spus că dacă situația nu se va remedia probele de competențe de la Bacalaureat s-ar putea echivala cu notele din liceu la materiile respective.

Există opţiuni pe care le-am utilizat şi în vremea pandemiei. În ceea ce priveşte probele de competențe, anumite tipuri de echivalări. Nu ne dorim să ajungem acolo”, a spus Ligia Deca.

Peste 32.000 de elevi urmează să susțină Examenul de Bacalaureat și Evaluare Națională.

Citește și: Programă BAC 2023 Fizică. Ce trebuie să înveți pentru proba la Fizică?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si