UPDATE:  Ligia Deca a anunțat, marți, că mai mulți profesori au renunțat la grevă.

”Putem anunţa că, în acest moment, de la momentul adoptării ordonanţei şi până astăzi, avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învăţământ care au renunţat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice. În acest moment, avem peste 1.000 de unităţi de învăţământ în care nicio persoană nu face grevă”, a

afirmat Deca.

Miercuri vor avea loc alte negocieri cu sindicatele din învățământ.

”Vom relua aceste discuţii cu federaţiile sindicale mâine şi, în contextul altor măsuri pe care Guvernul le va lua, mă refer aici la negocierile pe legea salarizării, vom putea să vedem o reîntoarcere în sala de clasă a cadrelor didactice”, a adăugat ministrul Educaţiei.

”De exemplu, avem judeţe care au în jur de 25% participare din total personal- mă refer aici la Prahova şi avem şi judeţe în care încă participarea este destul de mare, de exemplu Hunedoara, unde este undeva la 80% ”, a mai declarat ministrul.

Deca a anunțat că până în ora 10.00 există un procent total personal participant la grevă de 52,8%, 52,9% iar procentul de cadre didactice din aceştia, participante, 59,4%.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Grevă profesori 6 iunie 2023. Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care cresc salariile cu 1.000 de lei brut pentru personalul didactic din învățământ și cu 400 de lei pentru personalul nedidactic, însă sindicatele din învățământ nu au fost mulțumite de această măsură.

Greva profesorilor continuă și astăzi, 6 iunie 2023

Ne-au chemat să ne anunțe că a fost adoptată OUG.

Nu există niciun element de noutate, iar mai departe încă se pot continua negocierile la nivelul Ministerului Muncii pe viitoarea lege. Soluția trebuie să fie cea dorită de colegii mei. “, a spus președintele FSE “Spiru Haret”.

Citește și: Profesorii anunţă că vor continua greva, nemulţumiţi de oferta Guvernului: "Nu ne-ați convins”

„Oamenii sunt cei care sunt suverani, oamenii au semnat pentru grevă generală, oamenii decid dacă ea încetează sau nu. Până în acest moment oamenii au spus că nu e acceptat ca grila să se aprobe în 3 ani de zile.”, susține președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ – Simion Hăncescu.

Astăzi ar fi trebuit să înceapă înscrierile la Evaluarea Națională 2023 

Deși astăzi ar fi trebuit să înceapă înscrierile la Evaluarea Națională 2023, greva profesorilor ar putea dea calendarul examenelor peste cap. În cazul Bacalaureatului, Ministerul Educației a decis să prelungească perioada de înscriere.

O petiție online care cere organizarea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2023 la datele fixate până acum a fost lansată de părinți de elevi în clasele a VIII-a și a XII-a.

Chiar și așa, calendarul examenelor poate fi refăcut dacă greva va continua și-n această săptămână.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Ce salariu are Carmen Iohannis, profesoară la un liceu din Sibiu. A câștigat mai mulți bani din chirii anul trecut

Înscrierile la Evaluarea Națională 2023 ar fi trebuit să înceapă marți, 6 iunie, și se vor încheia vineri, 9 iunie, fiind făcute de către secretariatele instituțiilor unde elevii termină studiile.

Citește și: Klaus Iohannis speră ca profesorii să se întoarcă marți la școală: ”În ce temei să mai continue? Guvernul le-a dat tot ce au cerut”

”Am discutat despre reîntoarcerea în clase și am făcut apel la înțelegerea lor, răspunsul a fost că asta este și dorința lor și vor duce înspre membrii de sindicat textul ordonanței spre analiză și că speranța lor e că de marți se va reveni în clase. Această ordonanță ar trebui să ducă la reîntoarcerea în clase ”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si