Angajații din întreaga Europă ies în stradă pentru a protesta împotriva salariilor mici și a condițiilor de muncă precare. Europa este un adevărat furnicar de greve în acest moment, mulți angajați fiind nemulțumiți că inflația foarte mare nu a fost însoțită de salarii mai mari, informează Euronews.

Sunt planificate greve în toată Europa, ceea ce demonstrează că întotdeauna merită să verificați totul înainte de a călători.

Mai departe puteți citi câteva aspecte importante la care să fiți atenți înainte de a pleca în vacanță, dar veți afla și unde au loc grevele în luna august 2023.

Dacă zborul sau trenul dvs. este anulat sau întârziat, veți avea dreptul la un nou bilet sau la despăgubiri.

În Europa controlorii de trafic aerian vor vota asupra unui potențial acord

Union Syndicale Bruxelles (USB), un sindicat care reprezintă funcționarii publici din UE, a ajuns la un acord de principiu cu Eurocontrol pentru a evita grevele de câteva săptămâni din această vară. Oferta a fost supusă la vot de către membrii sindicatului, iar USB speră la un "rezultat pozitiv al votului", după care "avertismentul prealabil" pentru acțiuni sindicale va fi retras.  

Citește și: Protest la Lisabona înainte de vizita Papei Francisc. Covorul roșu a fost înlocuit cu bancnote de 500 de euro

În Europa controlorii de trafic aerian vor vota asupra unui potențial acord.

În Europa controlorii de trafic aerian vor vota asupra unui potențial acord.

Personalul de la Eurocontrol, care gestionează cerul Europei, a amenințat cu acțiuni sindicale care ar putea începe cu un preaviz de doar cinci zile în orice moment în următoarele șase luni.

Personalul implicat lucrează la centrul de gestionare a rețelei Eurocontrol. Această locație joacă un rol vital în asigurarea eficienței controlului traficului aerian pe întregul continent. Acesta validează planurile de zbor ale aeronavelor și verifică zeci de mii de mesaje pe zi. 

USB spune că a amenințat cu greve din cauza unei dispute legate de un deficit de personal de 25%, de comportamentul conducerii și de un sistem de ture impus. 

Călătorii sunt avertizați în legătură cu protestele care au loc în Franța

Sindicatele din întreaga Franță se află într-o luptă continuă împotriva creșterii vârstei legale de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Citește și: Zeci de pasageri au fost deranjați de mirosul înțepător. Totul a avut loc în avion. O femeie și-a făcut unghiile în timpul zborului

Călătorii sunt avertizați în legătură cu protestele care au loc în Franța.

Călătorii sunt avertizați în legătură cu protestele care au loc în Franța.

[Sursa foto: PixaBay]


Protestele au izbucnit în întreaga țară după ce președintele Emmanuel Macron a decis să impună această schimbare fără un vot parlamentar. Grevele sunt în desfășurare din ianuarie și au afectat puternic călătoriile. Deși ritmul acțiunilor sindicale a încetinit, grevele controlorilor de trafic aerian au încă un impact, compania aeriană bugetară Ryanair fiind nevoită să anuleze 900 de zboruri în luna iunie.

Întârzierile și zborurile limitate deasupra țării cauzează, de asemenea, o mai mare congestie a spațiului aerian în întreaga Europă, ceea ce duce la perturbări suplimentare.

Greve în gări și pe aeroporturi

Personalul de securitate a anulat grevele de pe Aeroportul Heathrow din Londra după ce a votat pentru acceptarea unei oferte salariale. Peste 2.000 de angajați urmau să facă grevă timp de 31 de zile în această vară. Acțiunea sindicală ar fi coincis cu începutul vacanțelor școlare și cu vacanța din luna august în Marea Britanie. Pasagerii erau îngrijorați că ar putea duce la o repetare a haosului văzut anul trecut pe aeroporturi.

Dar acum că grevele au fost anulate, Heathrow a declarat că așteaptă cu nerăbdare să ofere o "vară excelentă" călătorilor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Clipe de coșmar într-un autobuz care traversa Sicilia. Pasagerii nu au putut să-și continue drumul din cauza flăcărilor. Incendii Italia 2023

Și muncitorii aeroportului Gatwick din Londra renunță la greve, după ce trei dintre cele patru firme implicate au acceptat noi oferte salariale. Cea de-a patra firmă votează în prezent un acord. Companiile implicate- Menzies Aviation, ASC, GGS și DHL Services- asigură furnizarea de lucrători la sol și de manipulatori de bagaje pentru aeroport, iar grevele ar fi provocat perturbări considerabile în activitatea de transport în cea mai aglomerată perioadă a anului. Aproape 1.000 de lucrători de la cele patru companii urmau să intre în grevă timp de opt zile în această vară, în urma unei dispute legate de salarii.  

Personalul de securitate a anulat grevele de pe Aeroportul Heathrow din Londra.

Personalul de securitate a anulat grevele de pe Aeroportul Heathrow din Londra.

[Sursa foto: PixaBay]

Gatwick DHL (care se ocupă de zborurile easyJet) a acceptat la începutul acestei săptămâni o creștere salarială de 15%, împreună cu creșterea salariilor pentru turele de noapte. Lucrătorii ASC Cargo Handling (care se ocupă de zborurile pentru Tui) și Menzies Aviation (Wizz Air) nu vor mai intra în grevă. Totuși, există încă posibilitatea ca zborul dumneavoastră să fie afectat, easyJet anulând 1.700 de curse în vederea pregătirii pentru grevă. Dacă intenționați să călătoriți între 4 și 8 august, verificați la compania dumneavoastră aeriană pentru a vă asigura că zborul dumneavoastră va fi în continuare efectuat. 

După ce agenții de securitate și tehnicienii de la aeroportul din Birmingham au anulat grevele luna trecută, o nouă rundă de perturbări este în discuție. Șoferii și operatorii de autocisterne de realimentare, care realimentează peste trei sferturi din avioanele de pe aeroport, au respins marți (1 august) o ofertă de plată. Ca urmare, "greva totală pe termen nelimitat va începe marți, 15 august, ceea ce va duce la anularea zborurilor", spune sindicatul Unite. Acest lucru ar putea avea un impact potențial asupra zborurilor cu TUI, easyJet, Wizz Air, Ryanair, Lufthansa și Emirates. 

Greve feroviare în Marea Britanie

Mecanicii de locomotivă au anunțat o nouă interdicție de a efectua ore suplimentare în perioada 31 iulie- 5 august, în cadrul unei "acțiuni care nu înseamnă grevă". Membrii sindicatului Aslef din 15 companii feroviare vor refuza să lucreze ore suplimentare, ceea ce a dus anterior la modificări de program și la reducerea serviciilor. Sute de trenuri vor fi probabil anulate în fiecare zi, acțiunea sindicală afectând majoritatea liniilor de navetiști din Londra și operatorii feroviari importanți, precum Avanti West Coast, LNER și CrossCountry.

Citește și: Grevă la Ryanair. Mai multe zboruri vor fi afectate de protestul piloților din Belgia. Avertismentul MAE

Sute de trenuri vor fi probabil anulate în fiecare zi în Marea Britanie.

Sute de trenuri vor fi probabil anulate în fiecare zi în Marea Britanie.

[Sursa foto: PixaBay]


Metroul londonez și linia Elizabeth Line nu vor fi afectate. Cel mai mare sindicat feroviar din Marea Britanie, RMT și Aslef, afirmă că mulți mecanici de locomotivă nu au mai beneficiat de o creștere salarială de patru ani. Aceștia cer o majorare a salariilor care să țină cont de nivelul actual ridicat al inflației.

Grevele din transporturi nu sunt neobișnuite în Italia în timpul verii. Reglementările sectoriale prevăd o derogare de vară, ceea ce înseamnă că nu vor exista greve în transportul aerian între 27 iulie și 5 septembrie. Deocamdată, nu sunt planificate alte greve în transporturi în Italia, dar merită întotdeauna să verificați înainte de a călători. 

Piloții și personalul din Belgia, Portugalia și Spania anunță o perioadă de proteste

Piloții Ryanair din Belgia au intrat în grevă la sfârșitul săptămânii trecute, ceea ce a dus la anularea a aproape 100 de zboruri. Două sindicate- CNE și ACV Puls- și sindicatul piloților Beca au ieșit în stradă pe aeroportul din Charleroi pe 29 și 30 iulie. Precizăm că preavizul de grevă este valabil până în octombrie 2024, membrii sindicatului CNE avertizând că este posibil ca acțiunea sindicală să continue.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Cine este femeia de 45 de ani care urmează să fie executată în Singapore pentru 30 de grame de droguri

"Ne cerem scuze în avans pasagerilor care plănuiesc să călătorească cu Ryanair între iulie și octombrie 2024 și care ar putea fi afectați de aceste greve", au declarat sindicatele într-un comunicat de presă înainte de greva inițială. "Dar nu mai putem permite ca Ryanair să încalce principiile de bază ale dialogului social belgian."

Piloții și personalul din Belgia, Portugalia și Spania anunță o perioadă de proteste.

Piloții și personalul din Belgia, Portugalia și Spania anunță o perioadă de proteste.

[Sursa foto: PixaBay]


Ryanair le-ar fi spus piloților din această țară că vrea să anuleze un acord privind orele de lucru și de odihnă. De asemenea, aceștia au fost de acord cu o reducere de 20% a salariilor la începutul pandemiei, care este încă în vigoare.

Personalul de la sol de pe aeroporturile din Portugalia intenționează să intre în grevă în perioada 5-6 august. Aceștia solicită majorarea salariilor pentru munca în timpul vacanțelor. Este posibil ca greva să provoace întârzieri la check-in, la controlul de securitate și la recuperarea bagajelor. De asemenea, ar putea fi posibile întârzieri ale zborurilor. Însă, datorită cerințelor guvernamentale privind nivelurile minime de servicii, aeroporturile din Lisabona și Porto vor fi probabil afectate în mod minim pe durata grevei. 

Citește și: O femeie a fost executată în Singapore. Pentru ce a fost condamnată la moarte. ”O pedeapsă extrem de dură şi disproporţionată”

Agenții de securitate de pe aeroporturile din Barcelona anunță o grevă pe termen nelimitat, începând cu data de 10 august. Dacă nu vor fi prevenite, întreruperile de activitate vor avea loc la orele de vârf, de joi până luni, între orele 4-7 dimineața și 9-11 dimineața și 4-6 seara. 

Acest lucru este posibil să ducă la întârzieri la controalele de securitate, așa că asigurați-vă că lăsați timp suplimentar pentru călătorie. Grevele au loc în semn de protest față de condițiile de muncă și salarii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si