Gripa face prăpăd în România! Tot mai multe cazuri de îmbolnăviri se înregistrează în țara noastră. În ultima săptămână, au fost aproape 7.000 de noi cazuri şi 18 decese, ceea ce a îngrijorat medicii. 

Printre principalele simptome cu care se prezintă pacienții la camere de gardă se numără temperatura, tusea, dar și durerile musculare. Nu doar adulții au fost printre victime ci și copiii. Un copil de doar 4 ani a încetat din viață la Ploiești.

"Nu avem personal suficient pentru câte cazuri sunt. Cred că suntem acum într-un nivel maxim. Pornind din luna decembrie, sunt foarte multe cazuri şi foarte multe prezentări. Ce este de temut este că uneori pot fi coinfecţii virale, gripă cu alte virusuri. Şi în aceste situaţii, evoluţia poate fi chiar mai severă", a declarat Marcela Ionescu, şefa secţiei de Pediatrie de la Spitalul "Marie Curie", pentru Observator.

Epidemie gripă România

Imagine cu un salon de spital.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Florin Salam, noi dezvăluiri despre scandalul în care este implicat. ,,Îmi e rușine de cine ar putea crede așa ceva''

Cazurile de rujeolă alarmează România

Medicii trag un semnal de alarmă și îi sfătuiesc pe cei care se îmbolnăvesc să aibă grijă la medicamente. De exemplu, 10 comprimate de paracetamol pot fi mortale, iar antidotul pentru intoxicația cu acest medicament este N-acetilcisteina.

Aceasta trebuie administrată cât de repede posibil.

”Doi copii au ajuns la urgențe în stare gravă după ce părinţii le-au administrat paracetamol într-o doză asemănătoare celei pentru adulţi. Cei doi frați au ajuns la spital cu insuficiență hepato-renală iar unul din ei nu a mai putut fi salvat. Educația pentru sănătate și noțiunile de prim ajutor ar trebui predate în toate școlile din România”, a spus Tudor Ciuhodaru, medic UPU Iași.

Epidemie gripă România

Imagine cu o persoană bolnavă.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Cine este omul care poate răsturna ancheta în cazul profesorului din Vâlcea?! Un martor cheie a dezvăluit ce s-a întâmplat acasă la Claudiu Bălan cu puțin timp înainte să fie dat dispărut

Și rujeola face ravagii. Peste 3.700 de cazuri s-ar înregistrat în 36 de județe şi Bucureşti. Dacă aceste cazuri vor fi în continuă creștere, atunci Ministerul Sănătății va declara epidemie. Deja în spitale s-au luat și câteva măsuri de protecție, cum ar fi purtarea măștii de protecție și limitarea vizitelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si