Joi, 5 ianuarie 2023, autoritățile au comunicat primele două decese din cauza gripei în România. Mai exact, este vorba de o tânără în vârstă de 25 de ani și de o femeie în vârstă de 50 de ani, ambele din Capitală, conform Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Conform CNSCBT, au fost comunicate primele două decese confirmate cu virus gripal din acest sezon.

Primul caz a fost confirmat la o tânără în vârstă de 25 de ani, din Capitală, fără condiții medicale pre-existente și nevaccinată antigripal. Femeia a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.

Citește și: Imagini incredibile. Uși în loc de ferestre la o școală din județul Suceava

Al doilea caz a fost la o femeie în vârstă de 50 de ani, tot din București, care avea probleme medicale preexistente, dar era nevaccinată antigripal. Și aceasta a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H1.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În săptămâna 26 decembrie- 1 ianaurie au fost raportate 154 cazuri confirmate de gripă (24 cu virus AH3, 35 cu virus AH1, 92 cu virus gripal A nesubtipat și 3 cu virus gripal B), transmit jurnaliștii de la Mediafax.

”Nu va fi declarată epidemie de gripă”. Anunțul Ministrului Sănătății și ce măsuri sunt recomandate

Ministrul Sănătății a susținut joi o conferință de presă în care a vorbit despre explozia cazurilor de gripă din România și despre măsurile recomandate a fi luate.

La conferința de presă a participat și ministrul Educației, Ligia Deca.

Conform ministrului Sănătățíi, sezonul de gripă a venit mai repede față de anii precedenți, iar rata de pozitivare a testelor depășește cu mult 10%. Vârful sezonului gripal este așteptat la mijlocul lunii februarie. 

Citește și: Durere fără margini în familia unui poștaș din Botoșani! Bărbatul și-a pus capăt zilelor după ce a fost acuzat că a furat banii de pensii

În cadrul conferinței, Alexandru Rafila a declarat faptul că rata de pozitivare la gripă este în prezent de 37%. Conform ministrului, este posibil ca în acest sezon vârful să fie atins în perioada 15 ianuarie – 10 februarie, după care va urma o scădere.

Ministrul a afirmat însă că nu va fi declarată epidemie de gripă, ci stare de alertă epidemică.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Incredibil cum a reușit un român să intre în Marea Britanie, chiar dacă a fost expulzat de șase ori: „Înșelătorie minuțioasă”

"Scopul conferinței de presă e de a explica contextul epidemic legat de gripă și pe de altă parte măsuri și recomandări.

Nu dorim să introducem restricții, ci să facem populația partener, încât să ținem sub control un fenomen natural, gripa, care apare sezonier.", a declarat ministrul.

Cursurile şcolare vor fi reluate normal şi nu sunt luate în calcul suspendarea sau desfăşurarea online, a anunţat Ministerul Educaţiei după şedinţa convocată de Ministerul Sănătăţii.

Citește și: Cod galben de ninsori și viscol în mai multe județe din țară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si