Bilantul este unul ingrijorator avand in vedere campania ampla de prevenire desfasurata de medici in spitale si clinici. In teorie, toata lumea, stie cum sa se fereasca de gripa. In practica, insa, situatia se schimba!

Barbatul de 82 de ani din Arad nu se vaccinase impotriva gripei. Varsta sa inaintata a fost, de la inceput, un factor important de risc. In plus, acesta suferea si de alte afectiuni, toate dezvoltate pe fondul unei imunitati scazute.

Odata ce a dobandit virusul,acesta i-a fost fatal.

Este al 10 caz de deces provocat de gripa si al doilea din judetul Arad. Ieri, medicii au confirmat infectia in cazul unui alt pacient care si-a pierdut viata.

Masurile de preventie atat de mult promovate de medici par sa nu fie prea mult bagate in seama de oameni. Pe strada sau in mijloacele de transport in comun, rareori vezi persoane care sa poarte o masca de protectie. Este una dintre cele mai simple metode de a ne feri de boala si totusi, una dintre cele mai ignorate!

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Metroul, autobuzele si tramvaiele sunt mediile cele mai riscante in care cineva se poate imbolnavi., pentru ca microbii sunt in concentratie mare, intr-un spatiu destul de mic. Iar felurile in care ne poutem contamina sunt nenumarate.

Spalatul pe maini de minimum 3 ori pe zi este obligatoriu. In caz contrar, trebuies a aveti la indemana solutii antibacteriene.

Tot din motive de siguranta este indicat sa evitati sa circulati intr-un autobuz aglomerat.

Birourile sau incaperile inchise sunt un alt factor de risc al imbolnavirii.

Pe strada, riscul de a dobandi germeni este mult mai mic. Aici, mult mai importanta este vestimentatia.

Medicii sustin ca pana acum nu putem vorbi de o epidemie de gripa, insa virusul este foarte contagios iar riscurile sunt mari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si