Bărbatul român, în vârstă de 40 de ani, a fost identificat și reținut de Garda Civilă din Valencia, după ce a efectuat mai multe jafuri. Operațiunea de capturare a românului a început după ce au fost anunțate, către poliție, primele jafuri. Acesta era ajutat de încă doi bărbați.

Operațiunea "Registrador"

Reprezentanții din cadrul Gărzii Civile din Valencia au transmis că românul acționa ajutat de alți infractori.

Se pare că aceștia acționau pe timpul nopții, pentru a nu fi surprinși de autorități. Pentru a ajunge la locul jafului și pentru a părăsi locul infracțiune, infractorii se foloseau de un autovehicul negru, potrivit stiridiaspora.ro.

Modul de operare a acestora presupunea ca în timp ce unul dintre ei supraveghea, ceilalți doi să foloească un cric hidraulic și o rangă pentru a forța intrarea în unitățile pe care aveau să le jefuiască. Furtul consta în golirea caselor de marcat, dar și sustragerea telefoanelor mobile și a ecranelor POS.

Operațiunea Registrador se va încheia după ce vor fi arestați toți membrii grupului infracțional

Operațiunea Registrador se va încheia după ce vor fi arestați toți membrii grupului infracțional

[Sursa foto: Freepik]

Jafurilor organizate de român s-au desfășurat în hoteluri și magazine din mai multe orașe: Massamagrell, Museros, Pobla de Farnals și Albuixech.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Operațiunea "Registrador" a fost întemeiată după primele jafuri conduse de român, iar ancheta a fost condusă de ofițerii Companiei de Gardă Civilă din Sagunto. Autoritățile au reușit după o perioadă lungă să îi identifice pe infractori, respectiv să îl aresteze pe unul dintre ei.

Garda Civilă din Valencia reținuseră un suspect în Centrul Penitenciar Picassent. Autoritățile au precizat că urmează să îl localizeze pe cel de-al treilea infractor din cadrul celor 15 jafuri.

Citește și: VIDEO- Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg: Un tânăr a încercat să fure un televizor stricat

Prejudiciu de 15.000 de euro

Se pare că grupul infracțional condus de un român a reușit să sustragă din unitățile jefuite suma de 7.000 de euro, numerar, 3 telefoane mobile și 1 ecran POS. În total, prejudiciul celor 15 jafuri se ridică la suma de, aproximativ, 15.000 de euro.

Bărbatul de naționalitate română, autorul celor 15 jafuri, a fost arestat în Massamagrell. Potrivit presei spaniole citate de stiridiaspora.ro, bărbatul care îl ajuta pe român este un spaniol, în vârstă de 42 de ani.

Românul a fost arestat de Garda Civilă din Valencia

Românul a fost arestat de Garda Civilă din Valencia

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: VIDEO- Trei români, căutați de polițiști după ce ar fi clonat carduri bancare în Puerto Rico. „Dacă observați operațiuni de manipulare sau ceva neobișnuit la bancomate, nu utilizați aparatul”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si