Grupările teroriste, inspirate din Statul Islamic, au luat amploare. Șapte persoane au fost acuzat de fondarea unui grup terorist în Germania, iar Olanda face arestări sub aceleași acuzații persoanelor suspecte de relaționarea cu cei 7 germani.

Cei 7 tinerii au venit din Ucraina

Tinerii acuzați de organizarea unui grup în Germania, provin din Ucraina. Aceștia s-au stabilit în Germania la scurt timp după începerea războiului dintre Ucraina și Rusia.

Noii cetățeni germani au naționalități diferite, fiind turkmeni, tadjici și kârgâzi. Tinerii au fost arestați în landul Renania de Nord-Westfalia, din vestul Germaniei.

Cauza arestării a fost organizația teroristă pe care aceștia au format-o în iunie 2022, la puțin timp după ce au ajuns în țară. Aceștia au avut ca țintă și statul german, cu intenția de procura arme. La momentul arestării, tinerii nu aveau niciun atac de amploare planificat, conform procurorilor care se ocupă de caz.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Organizația inspirată din Islam, din Germania, se pare că se ocupa și cu strângere de bani pentru a îi dona către Statul Islamic, încă din aprilie 2022.

La această colectare de bani pentru gruparea-mamă din Statul Islam, se pare că cetățeanul kârgâz nu a participat.

Citește și: Acțiune DIICOT: 36 de percheziții împotriva unei grupări de trafic de migranți și droguri. Migranții erau transportați în Austria, iar drogurile urmau să ajungă la festivalurile din Constanța și Cluj

Aveau relații teroriste și în Olanda

Autoritățile olandeze au arestat sub aceeași acuzație, apartenența într-un grup terorist, două persoane suspecte de cooperarea cu tinerii din Germania.

Olanda a arestat bărbat din Tadjikistan şi soţia sa kârgâză, care locuiesc în țară din 2022, bărbatul fiind suspect de primirea unui ordin din Islam de a pune la cale un atac, potrivit unor procurori olandezi.

Citește și: Operațiune de amploare împotriva unei rețele care exploata surdo-muți. Victimele erau racolate din Gara de Nord


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si