Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Gruparea Hamas a eliberat vineri 24 de ostatici. Benjamin Netanyahu: ,,Ne angajăm să îi aducem acasă pe toți cetățenii noștri''

Vineri, 24 noiembrie, 13 israelieni, 10 thailandezi și un cetățean filipinez au fost eliberați din captivitatea Hamas în două ture separate. Aceștia au ajuns în Israel.

Alexandra Bercea,

Gruparea Hamas a eliberat vineri 24 de ostatici

[Sursa foto: Profimedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

După 49 de zile de la declanșarea războiului în Israel, primul grup de 13 ostatici israelieni (nouă femei și patru copii) a fost eliberat la ora 16:00 de către Hamas. 

De asemenea, printr-un acord separat, Hamas a eliberat alți 10 ostatici thailandezi, dar și un filipinez, toți bărbați. 

”Suntem uşuraţi să confirmăm eliberarea în siguranţă a 24 de ostatici. Am facilitat eliberarea prin transportarea acestora din (Fâşia) Gaza la (punctul de trecerea) frontierei Rafah, marcând impactul real al rolului nostru de intermediar neutru între părţi”, anunţă pe X CICR.

Mai mult decât atât, 39 de prizonieri palestinieni au fost eliberați din închisori israeliene.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Gruparea Hamas a eliberat vineri 24 de ostatici

[Sursa foto: Profimedia]

În prima sa declarație, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat faptul că, după eliberarea primilor 13 ostatici israelieni, se angajează în aducerea acestora acasă, conform The Times of Israel.

„Am finalizat acum întoarcerea primului grup de ostatici- copii, mamele lor și alte femei.

(...) Vă subliniez vouă, familiilor ostaticilor și vouă, cetățenilor Israelului: ne angajăm să îi aducem acasă pe toți cetățenii noștri. Acesta este unul dintre scopurile războiului și ne angajăm să atingem toate obiectivele războiului”, a afirmat Benjamin Netanyahu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Armatei israeliene (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, ostaticii eliberați au fost supuși unor teste medicale. Aceștia se află în stare bună.

Ostaticii eliberați au fost duși la baza aeriană Hatzerim

De asemenea, în scopul unor examinări medicale, dar și pentru a-și suna familiile, aceștia au fost duși la baza aeriană Hatzerim.

Potrivit lui Hagari, cei zece cetățeni din Thailanda, dar și cetățeanul filipinez, urmează să se întâlnească cu reprezentanți ai țării lor.

Aceștia vor fi duși la elicopterele Forțelor Aeriene Israeliene la spitale. Acolo se vor întâlni cu rudele pentru prima dată în 49 de zile.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Armistițiul Hamas, amânat din motive necunoscute. Focul ar fi trebuit să înceteze din această dimineață

„Nu trebuie să uităm că fiecare dintre cei care se întorc acasă mai are un membru al familiei sau o rudă care a fost ucisă sau este în captivitate în Gaza. Este o mare tristețe amestecată cu bucurie și emoție”, a afirmat oficialul israelian.

Hagari: ,,Publicul ar trebui să se bazeze pe surse oficiale” 

De asemenea, printre persoanele care au fost eliberate se numără și Hanna Katzir. Gruparea teroristă Jihadul Islamic Palestinian a declarat că a murit în captivitate.

„Aceasta este dovada că publicul ar trebui să se bazeze pe surse oficiale”, a afirmat Hagari, potrivit Hotnews.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI