Anunțul este cu atât mai periculos cu cât se apropie Paștele catolic, sărbătorit în acest an pe 31 martie, dar și pe fondul unui nou bombardament masiv al Israelului în Fâșia Gaza. 

Purtătorul de cuvânt al grupării jihadiste Stat Islamic, Abu Huzaifa al Ansari, i-a felicitat pe militanții responsabili pentru atacul de vinerea trecută de la Moscova.

Citește și: Rusia susține că a găsit o legătură între teroriștii de la Moscova și "naționaliștii" din Ucraina

"Le mulţumim soldaţilor califatului pentru eforturile lor şi ne rugăm lui Dumnezeu să reuşească să ajungă pe pământurile Palestinei pentru a lupta faţă în faţă cu evreii într-un război religios care să termine cu ei", a precizat reprezentantul ISIS într-un mesaj audio pe Telegram.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cel mai sângeros atentat din ultimii zeci de ani din Rusia, revendicat de Stat Islamic

Cel mai sângeros atentat din ultimii zeci de ani din Rusia, revendicat de Stat Islamic

[Sursa foto: Profimedia]

"Leii singuratici", chemați la luptă în Europa 

Purtătorul de cuvânt al Stat Islamic a trimis un "mesaj de aducere aminte" musulmanilor şi le-a spus că ceea ce li se întâmplă în prezent musulmanilor din enclava palestiniană Gaza este "ceea ce fraţii din Siria, Libia, Irak, Sinai (Egipt) şi Yemen au suferit de două ori mai mult în urmă cu câţiva ani".

"Îi încurajăm pe leii singuratici să vizeze evreii şi cruciaţii de pretutindeni, în special în Statele Unite şi Europa", a spus el în mesajul în limba arabă.

Doi dintre suspecții prinși după atentatul de la Moscova

Doi dintre suspecții prinși după atentatul de la Moscova

[Sursa foto: Profimedia]

Războiul din Gaza este descris ca fiind o "rană a musulmanilor", în care este nevoie de luptă "şi nu doar de lozinci şi motto-uri".

"Şi lupta împotriva evreilor nu se realizează dacă nu este dublată de lupta împotriva aliaţilor lor: necredincioşii şi cruciaţii din toate locurile.

Plecând de aici, am început invazia unită, lansată pentru a ne sprijini familiile din Gaza şi care reprezintă frăţia dintre credincioşi", a susţinut el.

Noi bombardamente în Gaza

Israelul a continuat vineri, 29 martie, bombardamentele aeriene şi terestre în Fâşia Gaza, în care au fost omorâţi zeci de palestinieni, în timp ce în jurul principalului spital Al Shifa din oraşul Gaza au avut loc lupte, transmite Agerpres.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Oficiali palestinieni din domeniul sănătăţii au afirmat că două lovituri israeliene în suburbia Al-Shejaia din estul oraşului Gaza au făcut 17 victime, alte opt persoane fiind ucise de o lovitură aeriană asupra unei case din tabăra de refugiaţi Al-Maghazi, în centrul Fâşiei.

Harta în care ISIS ar avea "lupi singuratici" sau celule de luptă

Mișcarea jihadistă, cunoscută și sub numele de Daesh în Franța, pretinde că exercită un control mediu în țări care se întind din Europa de Est până în Orientul Îndepărtat.

Harta în care ISIS ar avea "lupi singuratici" sau celule de luptă

Harta în care ISIS ar avea "lupi singuratici" sau celule de luptă

[Sursa foto: Twitter / Express.co.uk]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si