Recomandările Grupului de Comunicare Strategică:

Deplasarea la cumpărături:

● Dacă aveţi până în 65 de ani, încercaţi pe cât de mult posibil să evitaţi intervalul orar 11:00-13:00 pentru cumpărături. Este extrem de important ca persoanele din grupele de vârstă vulnerabile să folosească acest interval ca să-şi achiziţioneze alimentele necesare.

● Faceţi o listă înainte de a pleca la cumpărături pentru a limita cât mai mult timpul petrecut în magazine sau pieţe.

● Mergeţi singur la cumpărături dacă este posibil şi optaţi pentru un interval orar cu risc scăzut de aglomeraţie!

● Încercaţi să-i ajutaţi pe cei vârstnici sau vulnerabili din familie sau chiar pe vecinii dvs. din aceste categorii de risc. Mergeţi dumneavoastră la cumpărături pentru ei dacă acest lucru este posibil.

● Folosiţi masca de protecţie şi, dacă este posibil, mănuşi chirurgicale în timpul pe care îl petreceţi la cumpărături.

● Evitaţi aglomeraţiile de la raft sau cozile din pieţe şi reveniţi atunci când este mai liber! Producătorii şi distribuitorii de alimente au dat repetate asigurări că nu există probleme cu stocurile din magazine şi pieţe.

● Încercaţi tot timpul să păstraţi distanţa fizică faţă de alte persoane din magazin sau din piaţă. Evitaţi orice contact direct.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Peste 90 la sută din cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Buzău, testate cu teste rapide pentru coronavirus, rezultatele fiind negative

● Respectaţi indicaţiile personalului din magazine sau din pieţe cu privire la distanţarea fizică sau la limitarea numărului de persoane din incintă!

● Este preferabil să optaţi pentru plata cu cardul pentru a nu intra în contact direct cu bancnote şi monede.

● Apelaţi la cumpărăturile online în măsura în care aveţi această opţiune!

● Este de preferat să dezinfectaţi ambalajele produselor cumpărate înainte de a le despacheta şi să spălaţi fructele şi legumele înainte de a le depozita.

● Purtaţi cu dumneavoastră şerveţele nazale şi dezinfectant pentru mâini şi folosiţi-le de fiecare dată când aveţi nevoie.

● Dacă aveţi simptome de răceală uşoară sau nu vă simţiţi bine, evitaţi să mergeţi la cumpărături sau în zone publice!

● Întotdeauna spălaţi-vă mâinile imediat ce intraţi în casă!

Citeste si: Câte teste pentru coronavirus face România pe zi? Răspunsul dat de ministrul Sănătății

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Petrecerea sărbătorilor:

● Petreceţi zilele de Paşte doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiţi în mod obişnuit.

● Evitaţi deplasările la rude, fie că sunt în aceeaşi localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraş/comună.

● Nu faceţi vizite şi nu primiţi musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alţi ani obişnuiaţi să faceţi acest lucru.

● Şi în zilele de Paşte, ieşirile scurte sunt permise pentru activităţi fizice individuale în proximitatea locuinţei şi pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanţele militare.

● Se menţine interdicţia de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri şi orice alte zone publice.

● Toate recomandările anterioare privind distanţarea socială sunt menţinute şi este extrem de important să fie respectate pe deplin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si