Close sidebar
Close sidebar

Grupul japonez Fujifilm lansează un studiu clinic asupra unui tratament antiviral promiţător cu Avigan (favipiravir)

Grupul japonez Fujifilm a lansat un test clinic în vederea testării medicamentului său antigripal Avigan (favipiravir) în tratarea pacienţilor cu noul coronavirus, în urma unor rezultate încurajatoare ale altor studii efectuate în China asupra acestui produs, relatează AFP.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

”Testul va fi efectuat pe 100 de pacienţi până la sfârşitul lui iunie”, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Fujifilm, un grup cunoscut marelui public prin produse de birotică şi forografie, dar care este prezent şi în sectorul medical.

Citeste si: Inconștiență dusă la extrem, în plină pandemie de coronavirus: mai mulți tineri beți organizează grătare și sfidează regulile impuse de autorități

”Colectăm date, le vom analiza şi vom depune o cerere de aprobare” ulterior, în cazul în care acest test clinic- de faza a III-a- se dovedeşte concludent, a precizat el.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Bilanţul covid-19 în Germania creşte alarmant

Avigan urmează să fie administrat timp de maximum 14 zile pacienţilor cu vârste cuprinse între 20 şi 74 de ani, toţi într-un stadiu uşor al penumoniei virale.

Femeile însărcinate sunt excluse din studiu, din cauza riscului efectelor secundare.

Citeste si: Amenzile majorate pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare

Această iniţiativă intervine după ce premierul japonez Shinzo Abe a anunţat în weekend că Guvernul său urmează să angajeze proceduri de reglementare în vederea aprobării Avigan în tratarea covid-19.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI