"In cadrul sedintei de Guvern a fost adoptata o Hotarare pentru aprobarea normelor de aplicare ale programului «Prima chirie». Prin acest program se acorda o prima de relocare somerilor inregistrati la agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca si care-si schimba domiciliul la o distanta mai mare de 50 de kilometri pentru a se incadra in munca. Aceasta prima se acorda la cerere, lunar, pe o perioada de maximum 36 de luni, daca persoanele care solicita acest drept se incadreaza cu norma intreaga pentru cel putin 12 luni.

De asemenea, aceasta prima de relocare se ridica la 75% din suma necesara pentru acoperirea cheltuielilor pentru locuire, adica si chirie si utilitati, in limita sumei de 900 de lei lunar", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Alina Petrescu.

Pentru a beneficia de prima de relocare, persoanele indreptatite trebuie sa depuna la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in evidentele carora sunt  inregistrate, documente care sa ateste indeplinirea conditiilor mentionate in lege, in  termen de 60 de zile de la data incadrarii in munca.

”Pot depune cereri si cei care s-au incadrat in munca din ianuarie pana acum, adica din momentul adoptarii initiale a OUG 6/2017", a aratat Alina Petrescu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Prima de relocare se acorda lunar incepand din luna urmatoare depunerii documentelor, pentru o perioada de cel mult 36 de luni, iar pentru acordarea acesteia beneficiarul trebuie sa depuna lunar documente care sa ateste plata chiriei, a facturilor la utilitati, declaratii si adeverinte privind veniturile realizate lunar, astfel incat sa dovedeasca faptul ca se incadreaza in prevederile legii.

Atat documentele pentru deschiderea dosarului, cat si cele lunare, se pot depune personal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, prin fax sau e-mail.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si